BlogPost.Timpul.md

Cele mai citite cărţi din lume

cele-mai-citite-carti

Nu ştiu cum exact să comentez informaţia asta cu cele mai citite cărţi din lume. Sincer. Bine că Biblia e pe primul loc, nu mă miră (cu toate că odată ce crucea creştină nu este cel mai recogniscibil simbol din lume ci “M”-ul de la McDonalds, atunci…) dar ceea ce urmează e, cel puţin, straniu. Nu sunt titluri din istoria literaturii universale clasice ci fantasy în toată legea noţiunii :)

Poziţia a doua, ocupată de Cartea lui Mao (Tse-Tung) tot nu uimeşte, la cîţi chinezi au fost obligaţi s-o considere biblia lor personală nu e de mirare ca e a doua cea mai citită carte din lume în ultimii 50 de ani. Da’ iată Harry Potter, Lord of the Rings sau Twilight Saga şi apariţia lor în acest top, îngrijorează, cel puţin pe mine personal. Oare există tendinţa să criptăm viaţa în istorii inventate şi să mergem pe mîna unor creaturi stranii, bune doar de adormit copii (chiar şi vampirii din Twilight sunt atît de “subţirei” ca şi consistenţă, încît nu mai sperie pe nimeni). Or asta trebuie să facă o carte – să educe şi să creeze modele de comportament. Brrrrr.

Cei mai vînduţi autori moderni sunt şi ei prezenţi în acest top cu două titluri – Paulo Coelho cu “Alchimistul” lui şi Dan Brown cu “Da Vinci’s Code”. Echitabil, fiind cei mai bine cotaţi autori, în viaţă şi chiar nu contează genul literar în care prestează. Ceea ce bucură, e prezenţa în top a unei autoare clasice (unica) Margaret Mitchell, cu opera sa superbă – “Pe aripile vîntului”. Lumea încă mai are speranţe :)

sursa: ivan.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog