BlogPost.Timpul.md

Știm ce cumpărăm?!

top-10-brands-on-socialcam-eef22540dd
Imagine:mashable.com
 

Mi-a ajuns în faţă, recent, o schemă a brandurilor şi a grupelor de branduri din industria alimentară şi casnică şi mi-a reînviat în minte o temă mai veche, despre care vroiam să scriu mai demult. Noi suntem cu toţii consumatori de nume din alimentaţie, nume care ne sar în ochi în publicităţi, pe stradă, din gură-n gură, din sfaturile prietenilor şi multe alte modalităţi de a auzi şi a ne lăsa influienţaţi de numele de marcă să cumpărăm produsul.

Acum vreau să vă întreb dacă voi cunoaşteţi ce mîncaţi şi care sunt producătorii brandurilor pe care le utilizaţi zilnic. Voi ştiţi că fiecare gigant alimentar are un car de sub-branduri cu nume sonor, deseori mult mai sonor decît compania mamă, iar oamenii nu le cunosc apartenenţa la compania mamă. Despre astfel de branduri am să scriu eu azi. Şi n-am s-o fac pe larg ci doar am să menţionez compania mamă şi produsele sale celebre pe care, unii dintre voi, nu le atribuie aceluiaşi producător. Deci (şi am să scriu doar despre brandurile pe care le cunoaştem sau le avem prezente şi pe piaţa noastră):

Coca Cola (că tot lider de piaţă e) produce următoarele branduri:

Fanta, Sprite, Nestea, Monster (băutură energizantă, lider de piaţă în SUA), Cappy

Pepsico (principalul concurent al CC) produce:

Lipton, Pepsi, Dole, 7up, Tropicana, KFC, Lays, Cheetos

Mars produce următoarele branduri:

Mars, Snickers, Wrigley’s, Uncle Beans, M&M’s, Dove (ciocolata), Bounty, Twix, Milky Way, Skittles, Wiskas, Pedigree, Royal Canin

Kraft produce următoarele branduri:

Milka, Toblerone, Cadbury, Del Monte

Nestle produce următoarele branduri:

Vittel, Nescafe, Rete, Kit Kat, Purina, Gerber, Vichy, Garnier, L’Oreal, Diesel, Yves Saint Loren, Ralph Lauren

P&G (Procter and Gamble) produce următoarele branduri:

Pringles, Tide, Joy, Pantene, Head and Shoulders, Old Spice, Tampax, Always, Gillette, Pampers, Mr. Proper, Braun, Duracell, Oral B

Unilever produce următoarele branduri:

Knorr, Magnum, Algida, Dove, Axe

Trebuie să menţionăm faptul că multe branduri care aparţin acum companiilor mamă, au fost create de alţi producători dar, ulterior, au fost cumpărate de aceşti giganţi industriali.

sursa: ivan.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
vaeln

wow, chiar nu stiam !

Iunie 19, 2013 at 12:43 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog