BlogPost.Timpul.md

Cum poţi să scapi de obiceiul de a-ţi roade unghiile

femeie_care_isi_roade_unghiile_62378ba2b8_63543500

Roaderea unghiilor nu numai că este un obicei prost, dar se pare că este şi foarte răspândit.

Studii recente au demonstrat că aproximativ un sfert din copii îşi rod unghiile în mod obişnuit. Alte cercetări anterioare sugerează că numărul adolescenţilor care fac acest lucru este şi mai mare, rata ajungând undeva la 45%. Surprinzător, însă, există rapoarte care indică faptul că cifrele ar fi şi mai ridicate în rândul adulţilor. Mai exact, un studiu din 1990 estima că 50% dintre adulţi îşi rod unghiile.

Potrivit psihologului Jeremy Dean, fondatorul site-ului PsyBlog şi autorul cărţii Making Habits, Breaking Habits: Why We Do Things, Why We Don’t, and How to Make Any Change Stick, există mai multe moduri prin care putem pune capăt acestui obicei.

1. Doreşte-ţi cu adevărat

Pentru a putea realiza o schimbare trebuie să ne-o dorim cu adevărat. Pentru un obicei atât de simplu, roaderea unghiilor este incredibil de greu de combătut. Pe lângă faptul că avem întotdeauna mâinile la „îndemână”, parţial, motivul pentru care nu putem renunţa la roaderea unghiilor este acela că tindem să subestimăm importanţa acestui obicei.

Dacă ne gândim la aspectele pozitive pe care le aduce schimbarea, atunci ne putem creşte gradul de motivaţie. În cazul de faţă putem spune că dacă nu le mai roadem, unghiile noastre vor arăta mai bine.

De asemenea, pentru a putea conştientiza importanţa renunţării la roaderea unghiilor am putea dramatiza un pic aspectele negative ale acestui obicei.

2. Nu suprima

Fie că este aplicată asupra propriei persoane sau asupra unui copil care îşi roade unghiile, suprimarea nu are efecte pozitive. Pedepsirea copiilor pentru că au un astfel de comportament nu dă rezultate tocmai pentru că ei vor realiza că roaderea unghiilor este un mod de a obţine atenţia părinţilor.

La fel se întâmplă şi în cazul adulţilor. Atunci când încercăm să ne determinăm inconştientul să renunţe la un obicei prost, el va reacţiona exact ca un copil, acţionând exact invers decât ar trebui.

3. Încearcă să înlocuieşti răul cu ceva benefic sau măcar neutru

Un obicei poate fi „învins” prin adoptarea altuia, mai benefic, dar care să poată concura cu cel vechi. Pentru a renunţa la roaderea unghiilor puteţi adopta alte obiceiuri precum: mestecatul gumei, ţinutul mâinilor în buzunare, învârtitul degetelor mari, utilizarea unei mingi antistres sau a unor elastice, bătutul din palme, mâncatul morcovilor sau pilitul unghiilor.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog