BlogPost.Timpul.md

De ce e bine să te odihneşti 20 de minute la prânz

polar bear

Într-un studiu desfăşurat pe 60 de muzicieni, publicat în revista Psychology of Music, cercetători de la Southern Methodist University au arătat că somnul îi ajută să reţină o melodie ascultată înainte să se culce.

Muzicienii care învăţaseră să cânte la pian o piesă înainte să se culce au putut să o reproducă foarte bine când s-au trezit. ‘Se pare că somnul joacă un rol foarte important în memorare. El întăreşte funcţiile de memorie ale creierului’, spune Sarah Allen, profesoară de muzică. Însă nu în toate cazurile. Studiul a mai arătat că, dacă un muzician învaţă două piese în loc de una înainte să meargă la culcare, precizia şi rapiditatea dobândite la învăţare scad mult la trezire. Prin urmare, a doua piesă interferează cu prima. În schimb, dacă interpretul reia, înainte de culcare, prima piesă după ce a cântat-o pe a doua, beneficiile după o noapte de somn reapar în privinţa primei melodii.

Dincolo de recunoaşterea rolului important jucat de somn, ‘trebuie înţeles felul în care creierul hotărăşte ce păstrează, la ce renunţă şi ce îmbunătăţeşte, pentru că primeşte un imens flux de informaţii şi nu este destul loc pentru toate’, explică Sarah Allen. Apare ideea memoriei selective.

Ce se întâmplă deci în creierul muzicienilor? Sarah Allen aminteşte că studii precedente au demonstrat că zona creierului activă în timpul practicării unei anumite activităţi (muzică, sport, acţiuni de îndemânare etc.) se activează din nou în timpul somnului. Altfel spus, creierul muzicienilor continuă să ‘cânte’ în timpul somnului, ceea ce explică faptul că performanţele se îmbunătăţesc cu 10-13% după o noapte bună de somn. Este o concluzie ale cărei implicaţii nu se limitează la activitatea muzicienilor. ‘Oricare ar fi sarcina, somnul maximizează beneficiile timpului petrecut pentru a lucra şi efortul’, adaugă Sarah Allen.

Având în vedere importanţa somnului, unele firme au amenajat deja săli de siestă: 15-20 de minute de odihnă după masa de prânz duc la recuperarea până la 100% a capacităţilor cognitive.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog