BlogPost.Timpul.md

Care este secretul fericirii? Un studiu realizat în 75 de ani oferă răspunsul

coloana1

Recent, cercetătorul George Vaillant cel care a coordonat un studiu excepţional, de lungă durată vine cu noi concluzii legate de lucrurile care aduc fericirea dar şi de cele care au potenţialul de a o distruge.

Grant Study s-a desfăşurat pe o perioadă de 75 de ani, pe un eşantion de 268 de indivizi. În tot acest timp, cercetătorii au măsurat constant o serie de trăsături psihologice, antropologice şi fizice (de la tipuri de personalitate, IQ şi consum de alcool, până la relaţiile familiale) ale participanţilor, în scopul de a afla care sunt factorii de contribuie la prosperitatea individului.

Recent, George Vaillant, psihologul care a coordonat studiul pentru mai bine de trei decenii, a publicat Triumphs of Experience, o carte în care dezvăluie concluziile realizate în urma studiului. Printre acestea se numără şi „alcoolismul este o tulburare cu o putere distructivă foarte mare”. Vaillant scrie în noua sa lucrare că alcoolismul a fost principala cauză a divorţului în rândul bărbaţilor implicaţi în Grant Study şi soţiile acestora. Tulburarea a fost puternic corelată cu nevroza şi depresia (care are tendinţa de a apărea după abuzul de alcool) şi împreună cu fumatul a creat cel mai mare factor care a contribuit la mortalitatea timpurie.

O altă concluzie realizată în urma studiului a fot aceea că „peste un anumit nivel inteligenţa nu a contat”. Nu a existat nicio diferenţă semnificativă între venitul maxim al unui bărbat cu un IQ între 110–115 de puncte şi un bărbat cu IQ peste 150.

Persoanele de apartenenţă politică liberală au mai multe relaţii sexuale pe măsură ce îmbătrânesc, indică rezultatele studiului. Ideologia politică nu a influenţat satisfacţia vieţii, însă în cazul bărbaţilor conservatori, relaţiile sexuale au încetat la 68 de ani, în timp ce mare parte dintre bărbaţii liberali au continuat să întreţină relaţii sexuale până în jurul vârstei de 80 de ani.

Constatarea asupra căreia Vaillant insistă cel mai mult se referă la corelaţia dintre căldura relaţiilor şi nivelul de sănătate şi fericire la bătrâneţe. Mai exact, pe baza rezultatelor din studiu, cercetătorul consideră că ceea ce contează cel mai mult în viaţă sunt relaţiile, legăturile pe care le avem cu ceilalţi.

De exemplu, cei 58 de bărbaţi care au obţinut scorurile cele mai mari atunci când a fost măsurată „nivelul de apropiere al relaţiilor”, au câştigat, în medie, cu 141.000 de dolari pe an, mai mult decât cei 31 de bărbaţi care au obţinut cele mai scăzute scoruri. În concluzie gradul de căldură ar relaţiei dintre copil şi mamă va avea repercusiuni asupra fiului ajuns la maturitate.

Mai exact:

  • Bărbaţii care au avut relaţii apropiate în copilărie cu mamele lor au câştigat în medie cu 87.000 de dolari mai mult comparativ cu cei care aveau mame mai nepăsătoare.
  • Bărbaţii care în copilărie nu avuseseră o relaţie bună cu mamele lor erau mult mai predispuşi la demenţă, atunci când ajungeau la bătrâneţe.

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog