BlogPost.Timpul.md
www.timpul.md14.06.2013

Stăm liniștiți pe scaune, absenți ca niște idioți, alături de călăi

 
Bloggeri / autori

Constantin Tănase

www.timpul.md

Directorul Publicației Periodice TIMPUL de dimineață

 
 

Comuniștilor nu le place să fie comparați cu naziștii;

comuniștilor lor li se tulbură ochii când liderul lor, Iosif Stalin, este comparat ci liderul fascismului german,  Adolf Hitler. Comuniștii nu vor să recunoască inavuabila (rușinoasa) înrudire între aceste două Imperii ale Răului. Stalin însă recunoscut-o: în august 1939, în timpul semnării Pactului Molotov-Ribbentrop, Stalin îl prezenta pe Beria oaspetelui nazist în felul următor: “El este Himmler-ul meu”. Scurt si revelator…

Despre acest lucru trebuia să li se amintească ieri deputaților comuniști când aceștia au refuzat să se ridice în picioare pentru un minut de reculegere în memoria victimelor regimului comunist. Prin acest gest zeloții revoluției bolșevice și ai terorii staliniste s-au solidarizat cu Stalin, Beria, Hitler și Himmler, devenind complici ai Marelui Rău care în secolul XX  a făcut să curgă fluvii de sânge.

Din păcate, cu acest Mare Rău se solidarizează și o parte a societății moldovenești. Urmăriți reacția acestei părți a societății la unele decizii politice și o să-mi dați dreptate. Câți moldoveni și-au amintit ieri de primul val al deportărilor organizate de comuniști în noaptea de 12 spre 13 iunie 1940 în Basarabia ocupată? Câte ziare și televiziuni și-au amintit de aceasta? Câți pretinși „directori de opinie” au consemnat evenimentul?

Un cuvânt aparte trebuie spus în acest sens și despre Biserică. Îmi amintesc cu câtă sfântă mânie Mitropolia Moldovei a protestat împotriva homosexualilor, nu am auzit însă nicio șoaptă de protest atunci când Curtea Constituțională a declarat ca fiind constituționale simbolurie comunismului criminal – secera și ciocanul… Dacă mai marii acestei mitropolii ar fi fost ieri în parlament, s-ar fi ridicat oare în picioare să cinstească memoria crimelor regimului lui Lenin și Stalin?

Asta-i întrebarea. Suntem o societate grav bolnavă de totalitarism,  atât de bolnavă încât nu ne mai putem ridica în picioare să ne cinstim jertfele călăilor. Stăm liniștiți pe scaune, absenți ca niște idioți, alături de călăi.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bibi din Moldovastan

de aia si toti fura din guvern pt ca isi dau seama ca o generatie si societate din ziua de astazi nu ai cu cine sa misti lucrurile…. de aia si fura la greu…. poate ca , nu a venit timpul…. Tarani am fost , tarani si v-om fi,o spun cu o amaraciune……….

Iunie 14, 2013 at 17:30 Răspunde
 
None

Da, sunteti o societate bolnava!!! si eu ma bucur ca m-am debarasat de ea prin intermediul Imigrarii!!! Dar stati linistiti, eu va voi pomeni!!!

Iunie 15, 2013 at 05:02 Răspunde
 
radu

Maestrul Tanase a pus f. corect diagnosticul. Urmeaza tratamentul, dar cine sa trateze o societate bolnava? O clasa politica si mai bolnava?

Iunie 15, 2013 at 08:24 Răspunde
 
Grigore

Maestre Tanase, pe 12 și 13 iunie 1940 Basarabia încă nu era ocupată, a fost acesta în 1941

Iunie 15, 2013 at 14:57 Răspunde
 
Grigore

Apropo despre preoți, NKVDul a ucis preoții care nu au dovedit să se refugiye anume în 1940, iar popimea lui Vladimir la slujba de Ispas nu a zis un cuvînt despre soarta martirilor de la 1940

Iunie 15, 2013 at 15:01 Răspunde
 
andrei

Asa e dle Tanase De ce sa protesteye popmea, daca tatal/Tanase aplauda ispravile feciorasului de la Cc ambii lucrand pentru plahotniuc alias voronin Va mai cred doar naivii, dle corbu

Iunie 15, 2013 at 18:56 Răspunde
 
Codin Unionistul

COINCIDENTE OCULTE TERORISTE ANTI-UNIONISTE
SAU LICHIDARI LA COMANDA ?
–––––––––––––––––––––––––––––
1.
Daca nu s-a reusit in mai 1989, când prozatorului D. Matcovschi i s-a organizat un accident la comanda din care a scapat gratie Ingerilor Pazitori, apoi acum la cei 73 de ani, mai subtil, prin iradieri si otraviri s-a reusit anihilarea lui prin ingropare exact la data de 28 iunie 2013 când pe Piata Academiei din Chisinau la orele 11 se organizeaza un alt MARS PRO-RE-UNIRE cu România in semn de doliu a zilei de 28 iunie 1940 când Basarabia a fost cotropita de Imperiul Raului Rosu Comunist Moscalesc.
2.
O alta Coincidenta la Comanda: jurnalistul anti-comunist si unionist de la Casa Radio de la Schinoasa, Alecu Mocanu moare la 57 de ani de o boala “nemiloasa” – otravire si iradiere la comanda exact in zilele de la finele lui Oct.2012 când la Bucuresti s-a organizat cel mai mare Mars Unionist de dupa razboiul al doilea mondial.
3.
Lista coincidentelor-cadou a ocupantilor moscali continua:
disidentul anti-comunist si unionist fervent trecut prin Gulagurile din Siberia, Valeriu Graur stabilit la Bucuresti, “decedeaza” de batrânete otravita si iradiata iarasi la comanda exact in ziua de 15 Septembrie 2012, când la Chisinau, a doua zi de duminica s-a organizat cel mai mare Mars Unionist din istorie.
4.
Si o alta coincidenta sinistra: marea cântareata de opera Maria Biesu este “trimisa” pe lumea cealalta exact la 16 mai 2012, la aniversarea celor 200 de ani de ocupatie… moscaleasca, zi in care centrul Chisinaului era indoliat de miile de tineri studenti manifestând contra ocupatiei rusesti si asteptând Re-Unirea noastra cu România. Mai stiati ca Maria Biesu prin tineretele sale se declarase o ferventa unionista monarhista ?
–––––––––––––––––––––––-
CHIAR CREDETI IN ACESTE “COINCIDENTE” OCULTE,
DOMNULE PRESEDINTE ADORMIT N. TIMOFTE ?

Iunie 27, 2013 at 07:40 Răspunde
 
corja vasile

Buna ziua, Domnule Constantin, sunt un preot ortodox din Padova , Italia, si as vrea sa cunosc mai multe despre Doamna Ana care ingrijeste de Nicolae Cretu, accidentat de o masina in Padova, informatii pe care leam citit din articolul Domnului Pavel Paduraru. as vrea sa cunosc numarul de tel al domnei Ana, ca sa incercam si noi so ajutam cu ce ne sta in putere. o zi buna.

Noiembrie 6, 2013 at 15:10 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.timpul.md04.06.2013

Constantin Tănase: De ce moldovenii nu se pot despărți de seceră și ciocan?

 

Curtea Constituțională (CC) a declarat ca fiind neconstituțională Legea privind interzicerea simbolurilor regimului comunist totalitar şi a ideologiilor totalitare. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (7 Constantin Tănase: De ce moldovenii nu se pot despărți de seceră și ciocan? )

www.timpul.md18.05.2013

Chiar așa, domnule Țâbuleac?! (Atac „raider” asupra Crucii Mântuirii Neamului Românesc)

 

Ca să fac și eu uz de un clișeu stilistic, la modă azi în presa de la Chișinău, Crucea Mântuirii Neamului Românesc de la Nisporeni a fost preluată, printr-un atac „raider” de Mitropolia Moldovei subordonată bisericii ruse. Așa reiese dintr-o știre aproape năucitoare plasat pe un portal de știri de la Chișinău. Potrivit acestei știri... (9 Chiar așa, domnule Țâbuleac?! (Atac „raider” asupra Crucii Mântuirii Neamului Românesc) )

www.timpul.md06.05.2013

Un fel de răspuns adresat dnei „Vitalia Pavlicenco, cea care nu a greșit niciodată”

 

Vitalia Pavlicenco, președinta PNL preia de pe blogul meu articolul „Puci anticonstituțional la Chișinău: Iuda-Filat și-a făcut treaba!”, însoțindu-l de unele „ sugestii și obiecții” față de modesta mea persoană. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (45 Un fel de răspuns adresat dnei „Vitalia Pavlicenco, cea care nu a greșit niciodată” )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog