- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Povestea incredibilă a omului fără memorie

Scris de: Editor la data Iunie 13, 2013 @ 15:06 in Lifestyle | No Comments

O operaţie nereuşită pe creier l-a lăsat pe britanicul Henry Molaison fără capacitatea de a stoca informaţii în memoria sa. Deşi tragică, povestea lui s-a dovedit a fi un cadou pentru ştiinţa modernă.

urnaliştii de Business Insider [1] vorbesc de omul care a suferit, în 1957, o operaţie experimentală pentru a se vindeca de epilepsie şi a rămas blocat în acel moment, fără a avea memorie.

La momentul efectuării operaţiei lui Henry, medicii şi oamenii de ştiinţă cunoşteau foarte puţine lucruri despre cum funcţionează şi procesează memoria umană. În acest fel, nereuşita chirurgicală a acestuia a făcut posibile o serie de studii nepreţuite pentru cercetători.

Odata cu trecerea anilor, faima lui a crescut şi s-a răspândit de-a lungul globului, timp în care Henry a rămas blocat în acelaşi moment al vieţii sale.

Henry a locuit tot restul vieţii sale într-un cămin special şi, după ani de zile, tot mai avea nevoie ca cineva să îi arate drumul spre camera sa, spre toaletă sau spre alte locuri unde voia să ajungă.

Medicii îl informau că este deja faimos, iar el zâmbea, în vreme ce informaţia îi dispărea aproape instantaneu din memorie.

Problemele suferite de Henry l-au mai făcut, printre altele, să dezvolte un comportament ciudat.

Deşi aprecia o masă bună, el nu a spus niciodată că i-ar fi foame sau sete. De durere se plângea doar când aceasta era extremă.

Un psihiatru l-a întrebat dacă simte dorinţă sexuală şi Henry a răspuns că nu, şi că, cel mai probabil, nici nu se masturba. Medicii au concluzionat că Henry devenise asexual.

Pe tot parcursul vieţii sale, bărbatul fost cunoscut ca „HM”, urmând ca ulterior, după moartea sa în 2008, identitatea lui să fie făcută publică.

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/06/13/povestea-incredibila-a-omului-fara-memorie/

URLs in this post:

[1] Business Insider: http://www.businessinsider.com/the-incredible-story-of-the-man-with-no-memory-2013-5

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.