BlogPost.Timpul.md

Povestea incredibilă a omului fără memorie

hm_95016800

O operaţie nereuşită pe creier l-a lăsat pe britanicul Henry Molaison fără capacitatea de a stoca informaţii în memoria sa. Deşi tragică, povestea lui s-a dovedit a fi un cadou pentru ştiinţa modernă.

urnaliştii de Business Insider vorbesc de omul care a suferit, în 1957, o operaţie experimentală pentru a se vindeca de epilepsie şi a rămas blocat în acel moment, fără a avea memorie.

La momentul efectuării operaţiei lui Henry, medicii şi oamenii de ştiinţă cunoşteau foarte puţine lucruri despre cum funcţionează şi procesează memoria umană. În acest fel, nereuşita chirurgicală a acestuia a făcut posibile o serie de studii nepreţuite pentru cercetători.

Odata cu trecerea anilor, faima lui a crescut şi s-a răspândit de-a lungul globului, timp în care Henry a rămas blocat în acelaşi moment al vieţii sale.

Henry a locuit tot restul vieţii sale într-un cămin special şi, după ani de zile, tot mai avea nevoie ca cineva să îi arate drumul spre camera sa, spre toaletă sau spre alte locuri unde voia să ajungă.

Medicii îl informau că este deja faimos, iar el zâmbea, în vreme ce informaţia îi dispărea aproape instantaneu din memorie.

Problemele suferite de Henry l-au mai făcut, printre altele, să dezvolte un comportament ciudat.

Deşi aprecia o masă bună, el nu a spus niciodată că i-ar fi foame sau sete. De durere se plângea doar când aceasta era extremă.

Un psihiatru l-a întrebat dacă simte dorinţă sexuală şi Henry a răspuns că nu, şi că, cel mai probabil, nici nu se masturba. Medicii au concluzionat că Henry devenise asexual.

Pe tot parcursul vieţii sale, bărbatul fost cunoscut ca „HM”, urmând ca ulterior, după moartea sa în 2008, identitatea lui să fie făcută publică.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog