BlogPost.Timpul.md

Obezitatea mărește riscul de nașteri premature

Pregnant and scale

Femeile gravide care suferă de obezitate întâmpină un risc crescut de a naşte prematur, conform unui nou studiu realizat în Suedia.

Conform studiului, femeile obeze întâmpină un risc mai ridicat decât femeile cu greutate normală de a naşte copii extrem de prematur, după doar 22 – 27 de săptămâni de sarcină, în condiţiile în care perioada normală de sarcină este de 40 de săptămâni.

În plus, cu cât o femeie este mai obeză, cu atât creşte şi riscul de a naşte prematur. În cazul femeilor cu obezitate severă – stare definită printr-un indice al masei corporale (BMI) între valorile de 35 – 39,9 – riscul de naştere prematură se dublează, iar în cazul femeilor cu obezitate extremă – indice al mase corporale de peste 40 – riscul este de trei ori mai ridicat decât în cazul femeilor cu greutate normală (indice al masei corporale între 18,5 şi 24,9).

Deşi această creştere a factorului de risc este considerabilă, totuşi foarte puţini copii se nasc prematur, majoritatea femeilor obeze care au participat la studiu având naşteri normale.

În cadrul studiului naşterile extrem de premature s-au înregistrat la 0,17% dintre femeile cu greutate normală, comparativ cu 0,21% dintre femeile supraponderale, 0,27% dintre femeile obeze, 0,35% dintre femeile cu obezitate severă şi respectiv 0,52% dintre femeile cu obezitate extremă.

Totuşi, „ţinând cont de rata foarte ridicată a mortalităţii în rândul copiilor născuţi extrem de prematur, chiar şi cele mai mici diferenţe de risc au consecinţe importante”, conform studiului publicat în ultimul număr al revistei Journal of the American Medical Association JAMA).

Studiul a fost realizat pornind de la analiza a peste 1,5 milioane de naşteri produse în Suedia între 1992 şi 2010. Din acest volum de naşteri, 5% dintre copii au fost născuţi prematur (înainte de săptămâna 37 de sarcină), iar dintre aceştia 4,36% s-au născut moderat prematur (între săptămânile 32 şi 36 de sarcină) şi respectiv 0,47% s-au născut foarte prematur (între săptămânile de sarcină 28 şi 31), iar 0,23% s-au născut extrem de prematur.

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog