BlogPost.Timpul.md

Cum ți se schimbă personalitatea atunci când te îngrași?

ei-sunt-cei-mai-grasi-5-oameni-din-istoria-planetei-o-viata-distrusa-de-sute-de-kilograme-in-plus-recordul_size1

Oamenii de ştiinţă au realizat un nou studiu, potrivit căruia atunci când o persoană se îngraşă, personalitatea acesteia se schimbă şi ea.

Cercetătorii ştiau deja că anumite trăsături de personalitate contribuie la creşterea în greutate. De exemplu, persoanele care doresc să facă pe plac altora tind să mănânce mai mult la petreceri, iar persoanele conştiincioase au şanse mai mari să aibă un program regulat de activitate fizică. De asemenea, cei ce au o personalitate de „tip A” (nerăbdători şi ambiţioşi) tind să prezinte un risc mai mare de a suferi de probleme de inimă şi să se îngraşe. Acestea sunt rezultate medii, însă, astfel că nu toate persoanele cu aceste trăsături de personalitate vor suferi aceste consecinţe.

„Ce nu ştim, însă, este dacă persoanele care se îngraşă semnificativ suferă totodată schimbări de personalitate”, spune Angelina Sutin de la Florida State University College of Medicine. „Greutatea poate fi un aspect emoţional important, de aceea ne-am gândit că creşterea în greutate ar putea duce la schimbări pe termen lung în funcţionarea psihologică a persoanelor”, a comentat cercetătoarea.

Sutin şi colegii săi de la National Institutes of Health au studiat datele despre trăsăturile de personalitate şi greutatea a peste 1.900 de persoane la 10 ani distanţă.

De-a lungul acestei perioade, persoanele care au crescut în greutate cu mai mult de 10% din greutatea iniţială au devenit mai impulsive şi prezentau un risc mai mare de a ceda tentaţiilor în comparaţie cu persoanele care au prezentat o greutate stabilă de-a lungul acestei perioade.

În acelaşi timp, creşterea în greutate era asociată cu creşterea timpului acordat gândirii înaintea luării unei decizii. Aceste rezultate puteau fi observate indiferent de greutatea participanţilor la începutul studiului.

Cercetătorii speculează că oamenii care s-au îngrăşat tind să se gândească mai mult la acţiunile lor deoarece au fost ţinta unor comentarii negative referitoare la greutatea lor. Cu toate acestea, acestora le este greu să facă faţă tentaţiilor, chiar dacă sunt mai conştienţi de propriile alegeri, iar aceste efecte se pot amplifica în timp, spun cercetătorii.

„Incapacitatea de a controla poftele ar putea întări un ciclu vicios care slăbeşte «muşchiul autocontrolului»”, scriu cercetătorii în studiul publicat în jurnalul Psychological Science. „Dacă cedăm astăzi în faţa tentaţiilor, acest lucru ar putea reduce capacitatea de a rezista în faţa poftelor mâine. Astfel, indivizii care se îngraşă ar putea fi expuşi unui risc sport de a se îngrăşa în plus prin aceste schimbări ale personalităţii”, explică oamenii de ştiinţă.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog