- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Deja peste 50% din necesarul de semnături au fost acumulate – Aducem Basarabia Acasă!

Scris de: 3blogpost la data Iunie 12, 2013 @ 11:44 in Știri | 1 Comment

Campania Aducem Basarabia Acasă continuă în România și a ajuns la peste 50% din necesarul de semnături, pentru a înainta un proiect de lege prin care Basarabia să devină o prioritate pentru Parlamentul României și pentru toți românii.

De la început presa scria că proiectul nu are sorți de izbândă, iar televiziunea națională (TRM – Moldova 1) a îndrăznit să difuzeze o știre prin care să spună că doar 0,05% din români sunt pentru Unirea Basarabiei cu România, în timp ce campania încă nu s-a încheiat.

De fiecare dată, când văd că cifra este în creștere, aduc aminte televiziunii naționale despre știrea lor și despre faptul că în fiecare zi tot crește % românilor care semnează pentru Basarabia.

Acum mă bucură faptul că băieții și fetele de la Acțiunea 2012 lucrează intens în România, în beneficiul românilor de aici și în beneficiul Basarabiei.

În fiecare zi puteți consulta site-ul http://basarabia-acasa.ro/ [1] unde puteți afla noutăți despre campanie și cifra semnăturilor colectare (cifra se actualizează periodic).

Până în prezent au semnat aproape 3000 de cetățeni români din Botoșani, pe locul doi fiind Suceava, dar, pentru românii nu are importanță care județ semnează cel mai mult, pentru că dacă ești în Muntenia, Banat, Transilvania, Moldova, alte regiuni, tot român ești și semnezi tot pentru români. Din orașe deține întâietatea Bucureștiul, cu aproape 25 mii semnături. Capitala este pentru Basarabia.

Pentru a vedea situația pe județe accesați http://basarabia-acasa.ro/situatia-pe-judete/ [2]. Tot aici puteți să aflați contactele persoanelor responsabile pe fiecare județ.

Probabil că unii dintre voi vă întrebați de ce semnăturile se strâng așa de greu?

Răspunsul este că în campanie sunt implicați oameni, voluntari, iar cei care semnează nu au mașină la degete ca să pună datele personale pe foaie. Din acest motiv pentru fiecare semnatar se consumă timp, iar datele trebuie să corespundă realității, pentru a fi valabilă semnătura.

În județele unde sunt mai puține semnături acumulate este nevoie de voluntari, iar românii care doresc să dea o mână de ajutor pot contacta responsabilul la numărul de telefon conform liste care o găsiți aici http://basarabia-acasa.ro/situatia-pe-judete/ [2].

Pentru cei care dețin bloguri și pentru cei care sunt înregistrați pe Facebook recomand să utilizați imaginile promoționale de aici http://basarabia-acasa.ro/activism-online/ [3].

sursa: gandrabur.net [4]

blogpostt [5]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [6] pe TWITTER [7]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/06/12/deja-peste-50-din-necesarul-de-semnaturi-au-fost-acumulate-aducem-basarabia-acasa/

URLs in this post:

[1] http://basarabia-acasa.ro/: http://basarabia-acasa.ro/

[2] http://basarabia-acasa.ro/situatia-pe-judete/: http://basarabia-acasa.ro/situatia-pe-judete/

[3] http://basarabia-acasa.ro/activism-online/: http://basarabia-acasa.ro/activism-online/

[4] gandrabur.net: http://gandrabur.net/2013/06/12/deja-peste-50-din-necesarul-de-semnaturi-au-fost-acumulate-aducem-basarabia-acasa/

[5] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[6] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[7] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.