- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

8 motive în plus pentru a iubi căpşunile

Scris de: 3blogpost la data Iunie 12, 2013 @ 12:33 in Culinărie | No Comments

Căpşunile nu sunt doar nişte pomuşoare delicioase, dar şi adevărate medicamente. Consumul zilnic al acestora pe timp de sezon întăreşte sistemul imunitar şi vasele sangvine. Au uimitoare proprietăţi antimicrobice şi previn dezvoltarea virusului gripal în organism. Sunt recomadate chiar şi bolnavilor de diabet.

Iată şi alte motive pentru a aprecia şi mai mult căpşunile:

1. Întinerirea organismului
În căpşuni predomină carbohidraţi, care activează metabolismul, determinînd organismul să reînnoiască celulele mai repede.

2. Lichefierea sîngelui
Prin alte cuvinte căpşunile subţiază sîngele, în acest mod se îmbunătăţeşte circulaţia acestuia. Foarte folositoare sunt căpşunile acrişoare. Nu vă grăbiţi să adăugaţi zahăr. Diminuaţi acreala cu lactate – smîntînă, frişcă, chefir sau chiar lapte. Un milkshake cu căpşuni ar ieşi perfect.

3. Ne umple de energie prin multitudinea componentelor nutritive şi a vitaminelor.

4. Vindecă disbacterioza
Polizaharidele căpşunilor combinate cu acizii organici contribue la normalizarea microflorei intestinului, prevenirea disbacteriozei şi la eliminarea toxinelor, metalelor grele şi a altor substanţe nocive din organism.

5. O panacee de multivitamine
Consumul regulat de căpşuni în timpul verii previne avitaminoza sezonieră de iarnă-primăvară prin suplinirea deficitului de vitamina C, E şi grupa B. Pe lîngă asta mai conţine cupru, calciu, molibden, natriu, mangan, potasiu într-o formă uşor de asimilat pentru organism.

6. Ameliorează potenţa
Acest fapt se datorează conţinutului de zinc, care creşte nivelul de libido, astfel căpşuna poate fi numită o „viagră naturală”.

7. Este un cosmetician natural
Căpşunile sunt foarte mult utilizate în cosmetologie, iar folosirea ei corectă şi regulată poate trata şi vindeca multe probleme ale pielii, părului şi unghiilor.

8. Nu conţine nitraţi
Pentru cultivarea căpşunilor sunt potrivite orice tipuri de terenuri. Important e să fie suficientă umezeală, iar îngrăşămintele practic nu sunt necesare, astfel rezultă că nu conţin chimicale dăunătoare. Desigur se exclud cele exportate de la mari distanţe pe care le găsim în supermarkete. Mai bine evitaţi-le.

Cantitatea potrivită pentru consum e de 400g pe zi. Cel mai bine să fie consumate proaspete, în salate, sucuri sau combinate cu lacatate. Din ele se mai fac dulceţuri, gemuri, compoturi şi tot felul de deserturi ca tarte, prăjituri, torte, biscuiţi etc.
Consumaţi-le cu plăcere!

sursa: bucataresele.md [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/06/12/8-motive-in-plus-pentru-a-iubi-capsunile/

URLs in this post:

[1] bucataresele.md: http://bucataresele.md/article/8-motive-in-plus-pentru-a-iubi-capsunile

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.