BlogPost.Timpul.md

8 motive în plus pentru a iubi căpşunile

capsuni-cu-frisca-03
Imagine:adihadean.ro
 

Căpşunile nu sunt doar nişte pomuşoare delicioase, dar şi adevărate medicamente. Consumul zilnic al acestora pe timp de sezon întăreşte sistemul imunitar şi vasele sangvine. Au uimitoare proprietăţi antimicrobice şi previn dezvoltarea virusului gripal în organism. Sunt recomadate chiar şi bolnavilor de diabet.

Iată şi alte motive pentru a aprecia şi mai mult căpşunile:

1. Întinerirea organismului
În căpşuni predomină carbohidraţi, care activează metabolismul, determinînd organismul să reînnoiască celulele mai repede.

2. Lichefierea sîngelui
Prin alte cuvinte căpşunile subţiază sîngele, în acest mod se îmbunătăţeşte circulaţia acestuia. Foarte folositoare sunt căpşunile acrişoare. Nu vă grăbiţi să adăugaţi zahăr. Diminuaţi acreala cu lactate – smîntînă, frişcă, chefir sau chiar lapte. Un milkshake cu căpşuni ar ieşi perfect.

3. Ne umple de energie prin multitudinea componentelor nutritive şi a vitaminelor.

4. Vindecă disbacterioza
Polizaharidele căpşunilor combinate cu acizii organici contribue la normalizarea microflorei intestinului, prevenirea disbacteriozei şi la eliminarea toxinelor, metalelor grele şi a altor substanţe nocive din organism.

5. O panacee de multivitamine
Consumul regulat de căpşuni în timpul verii previne avitaminoza sezonieră de iarnă-primăvară prin suplinirea deficitului de vitamina C, E şi grupa B. Pe lîngă asta mai conţine cupru, calciu, molibden, natriu, mangan, potasiu într-o formă uşor de asimilat pentru organism.

6. Ameliorează potenţa
Acest fapt se datorează conţinutului de zinc, care creşte nivelul de libido, astfel căpşuna poate fi numită o „viagră naturală”.

7. Este un cosmetician natural
Căpşunile sunt foarte mult utilizate în cosmetologie, iar folosirea ei corectă şi regulată poate trata şi vindeca multe probleme ale pielii, părului şi unghiilor.

8. Nu conţine nitraţi
Pentru cultivarea căpşunilor sunt potrivite orice tipuri de terenuri. Important e să fie suficientă umezeală, iar îngrăşămintele practic nu sunt necesare, astfel rezultă că nu conţin chimicale dăunătoare. Desigur se exclud cele exportate de la mari distanţe pe care le găsim în supermarkete. Mai bine evitaţi-le.

Cantitatea potrivită pentru consum e de 400g pe zi. Cel mai bine să fie consumate proaspete, în salate, sucuri sau combinate cu lacatate. Din ele se mai fac dulceţuri, gemuri, compoturi şi tot felul de deserturi ca tarte, prăjituri, torte, biscuiţi etc.
Consumaţi-le cu plăcere!

sursa: bucataresele.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog