- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Războiul MAIB continuă: Un acționar spune că este lezat în drepturi

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Iunie 10, 2013 @ 09:53 in Economie | No Comments

Astăzi am privit pe site-ul privesc.eu conferința de presă susținută de reprezentantul Diarstamia Management Limited, unul dintre noii acționari ai MAIB.

Acesta se vaicără că este limitat în drepturi de către administrația MAIB și insistă să-i fie garantat accesul la informațiile financiar bancare și alte documente ale băncii comerciale, pe care nu le-a primit de când a făcut solicitarea.

Am scris anterior că conflictul dintre acționari și conducerea țării trebuie să se desfășoare cu ușile închise, departe de presă și opinia publică. [1] Or, cineva vrea intenționat să destabilizeze situația și să devalorizeze acțiunile MAIB? Cazuri de acestea am mai întâlnit, dar parcă au fost rezolvate până la urmă, puțin – puțin.

Nu este de înțeles administrația MAIB, dar nici pe noii acționari. În primul caz administrația duce lipsă de un document din parte slovenilor (vânzătorii de acțiuni) pe marginea acestui conflict, iar în al doilea caz acționarii nu se adresează organelor competente pentru a avea accesul liber la documente, garantat de legislația cu referire la societățile pe acțiuni și activitate bancară.

Întorcându-mă la grupul sloven, după cum am scris și în articolul anterior (îl găsiți aici [1]), nu este o plângere din partea acestora precum că au rămas fără proprietate contrar voinței lor. În caz contrar, ar fi fost deja alertă maximă dacă companii de pe continentul european au rămas fără acțiuni la o bancă atât de mare, aflată într-o țară bananieră, cum este Moldova.

Mă gândesc că pentru cineva din aceste două tabere (conducere și acționari) nu-i ajunge ceva, sau are ceva de ascuns. Noii acționari spun că actuala conducere a MAIB se ocupă de spălări de bani și discreditează instituția bancară, care are nevoie acum de investiții străine pentru a se dezvolta (Nu țin minte care firmă avea 1 liră pe cont, dar sper că nu Diarstamia Management Limited, pentru că nu are rost să spui de investiții când nu ai bani pe cont nici să achiți amenajarea teritoriului).

Trebuie de amintit în acest caz și despre situațiile când chiar acționarii legali au fost greu de admis în rândul celor care administrează banca, ceea ce văd că se aplică și în acest caz, când acționarii sunt izgoniți de la masa de conducere și nu li s-e prezintă nimic din cele solicitate.

Probabil conducerea băncii are propriile dovezi și suspiciuni, menite într-un fel să păstreze secretul comercial și altele, dar aceste suspiciuni ar trebui dezvoltate și prezentate tuturor însoțite de probe.

În respectivul caz putem ajunge la un conflict concertat de ambele tabere care va exploda într-o zi în capul cuiva, poate chiar a clienților.

Tragerea de păr a membrilor din fiecare tabără se poate lăsa cu răni și consecințe serioase, iar din acest motiv revin la același mesaj – trageți-vă de păr în dosul stânii, să nu vă vadă nimeni!

gandrabur.net

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/06/10/razboiul-maib-continua-un-actionar-spune-ca-este-lezat-in-drepturi/

URLs in this post:

[1] Am scris anterior că conflictul dintre acționari și conducerea țării trebuie să se desfășoare cu ușile închise, departe de presă și opinia publică.: http://gandrabur.net/2013/06/04/conflictul-dintre-actionarii-si-conducerea-maib-trebuie-sa-se-petreaca-in-culise/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.