- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Pisica unui înalt politician britanic, bănuită ca e agent secret al Chinei

Scris de: Editor la data Iunie 10, 2013 @ 21:30 in Timp liber | No Comments

Nu-i deloc uşor să fii animal de companie, mai ales când aparţii unei personalităţi aflată în vizorul opiniei publice. Freya, pisica ministrului de Finanţe al Marii Britanii, George Osbourne, este bănuită că ar acţiona ca agent secret al Chinei.

Cât de important ar fi un agent secret -felin- infiltrat în cele mai importante case din Marea Britanie, cele din Downing Street? Freya, pisica ministrului de Finanţe britanic, George Osbourne, este bănuită că ar lucra pentru China.

Suspiciunile au apărut, scrie The Independent [1], atunci când pisica a dispărut şi a reapărut, la fel de misterios, în 2012. Pisica a fost cumpărată pentru cei doi copii ai familiei Osbourne, pe vremea când trăiau în Notting Hill. Ea a dispărut câteva luni mai târziu, pentru a reapărea, trei ani mai târziu.

Pisica fusese regăsită datorită cip-ului implantat de veterinar, unde apărea numărul de telefon al soţiei lui Osbourne, numit între timp ministru de Finanţe şi locuind în Downing Street.

Freya a reuşit, fără prea mare bătaie de cap, să îl detroneze pe Larry -motanul Primului Ministru britanic- de la înalta funcţie de vânător oficial de şoareci în Downing Street. Desele sale plimbări -prin toate casele demnitarilor britanici şi, mai ales, în camera unde se întâlneşte cabinetul primului ministru- au făcut ca activitatea pisicii să pară suspectă, mai ales că are obiceiul să ajungă în cele mai neaşteptate locuri.

Pisicii îi place să meargă într-un bar din apropiere, petrecându-şi serile acolo -trebuie să traverseze 4 intersecţii- şi barmanii ducând-o acasă în toate nopţile şi a fost văzută chiar şi în Trafalgar Square, fiind găsită chiar în culisele Trafalgar Studio Theatre şi într-o altă ocazie chiar în încăperea de comandă a unor exerciţii militare secrete.

E Freya agent spion al Chinei? „L-am întrebat pe George dacă e sigur că Freya nu e spion. El a râs”, povesteşte o sursă apropiată ministrului, citată de The Independent.

Surse oficiale neagă posibilitatea ca pisica să fie spioana Chinei, admiţând că e normal să se ocupe, însă, de spionaj intern: „e totuşi pisica Ministrului de Finanţe”.

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/06/10/pisica-unui-inalt-politician-britanic-banuita-ca-e-agent-secret-al-chinei/

URLs in this post:

[1] The Independent: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/lost-pet-or-double-agent-meet-freya-the-roving-tabby-of-the-treasury-8650391.html

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.