BlogPost.Timpul.md
vieru.eu06.06.2013

noii acționari MAIB acuză conducerea băncii că le încalcă drepturile

 
Bloggeri / autori

Grigore Vieru

vieru.eu

 
 

Compania „Diarstamia Management” ce deține din primavăra acestui an 4,99 la sută din acțiunile  Moldova-Agroindbank (MAIB), a declarat azi în cadrul unei conferințe de presă că conducerea MAIB îi încalcă drepturile de acționar. 

Reprezentantul companiei Vitalii Cebanu, spune că odată ce a devenit acționar se aștepta ca conducerea băncii să fie deschisă spre cooperare, dar cînd a mers într-acolo, nimeni nu a dorit să discute cu el. Mai mult ca atît, i s-au ignorat drepturile și cerințele legale în calitate sa de acționar. De un asemenea tratament au avut parte și ceilalți acționari, ceea ce ia determinat ulterior să solicite Băncii Naționale a Moldovei (BNM) convocarea de urgență a Adunării generale extraordinare a acționarilor MAIB, unde și-au propus să aleagă o nouă componență a Cosiliului Băncii, să decidă încetarea înainte de termen a împuternicirilor Președintelui Comitetului de Conducere al Băncii și respectiv alegerea Președintelui Comitetului de Conducere al Băncii.

Cebanu dă asigurări că acțiunile au fost procurate la preț de piață, legal și transparent. Procesul de achiziție a durat peste opt luni, perioadă în care atît cumpărătorul cît și vînzătorul au fost monitorizați de instituțiile abilitate și aici nu poate fi vorba de atac raider. El presupune că faptele conducerii MAIB au drept scop de a nu permite încontinuare accesul la documentele finaciare ale băncii, de ai leza dreptul de vot și de ai lipsi de devidente.

Directorul „Diarstamia Management” a declarat că nu-i cunoaște oficial pe ceilalți semnatari ai scrisorii și nu cunoaște condițiile în care aceștia au întrat în posesia acțiunilor MAIB. Ceea ce poate spune este că la momentul cînd ei discutau detalii ce țin de vinzarea-cumpărarea pachetului lor de acțiuni, știa că sînt și alți acționari care își vînd acțiunile. El a observat că aceștia nu găseau limbă comună între ei, ceea ce-l face să creadă că este exclus faptul ca ei să-și fi vîndut în comun pachetul total de acțiuni acestor firme.

În opinia noului acționar, banca are nevoie de o înviorare, crearea de noi produse financiare și majorarea salariilor la angajați. A atras atenția asupra faptului că banca plătește devidente exagerat de mari. Totodată, a mulțumit pentru activitatea dnei Vrabie și că este timpul de schimbări.

După ce noii acționari au cerut convocarea de urgență a Adunării Generale Extraordinare a acționarilor MAIB, Consiliul băncii a anunțat ieri că a adoptat decizia de a convoca acţionarii pentru ziua de 22 octombrie 2013. Potrivit lui Cebanu, adunarea va avea loc pe 28 iunie 2013.

Comportamentul celor de la MAIB cu noii acționari este neprofesionist, asta dacă să dăm crezare celor spuse de Cebanu? Și, dacă admitem că dna Vrabie are dreptate că între noii acționari există activitate concertată, cum va putea ea demonstra acest lucru? Mie mi se pare imposibil… dar mai știi.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
vieru.eu02.10.2013

Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti

 

„Gata, soacra mea nu mai votează comuniștii ”, îmi spuse cineva zilele trecute, făcînd referință la recenta cuvîntare a lui Voronin, adresată mulțimii adunate în fața Palatului Republicii. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti )

vieru.eu29.09.2013

Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu

 

În ultimile luni se observă o creștere a tendinței jurnaliștilor de la Jurnal TV, de părăsi acest post de televiziune. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu )

vieru.eu18.09.2013

Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă

 

Comuniștii cer demisia Guvernului Leancă și asta din cauza ultimilor năzbîtii ale acestuia făcute la Banca de Economii din Moldova (BEM). Poate, într-o măsură oarecare ei au dreptate, dar mă întreb ce o să dea asta. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog