BlogPost.Timpul.md
www.timpul.md04.06.2013

Constantin Tănase: De ce moldovenii nu se pot despărți de seceră și ciocan?

 
Bloggeri / autori

Constantin Tănase

www.timpul.md

Directorul Publicației Periodice TIMPUL de dimineață

 
 

Comuniștii au astfel satisfacția victoriei, având dreptul să folosească în continuare secera și ciocanul, principalele simboluri ale ideologii leniniste. Experții care au comentat evenimentul au declarat că această hotărâre a CC a fost una previzibilă. Este evident că respectiva hotărâre va fi aplaudată de o parte a societății și va fi fluierată de altă parte. Cei care au suferit ororile comunismului se simt, evident, umiliți și nedreptățiți. S-ar putea ca cei doi magistrați ai CC care au avut opinii separate să reflecte anume poziția acestei părți a societății. Nu știm încă motivația poziției lor. Un lucru însă e clar: nu CC este vinovată de faptul că PCRM continuă să rămână cel mai mare partid politic din R. Moldova și se bucură de un spijin masiv din parte unei considerabile părți a societății. La fel e de clar și faptul că nu e normală practica moldovenească conform căreia magistrații CC trebuie să scoată din baltă piatra aruncată de parlament. Este cu totul straniu și faptul că la dezbaterile de la CC a lipsit reprezentantul președinției, or, președintele este garantul Constituției. De ce „garantul” care a fost atât de activ când hotărârile CC îl vizau pe ex-premierul V. Filat nu a dat semn de viață când a venit vorba de simbolurile comuniste? De ce reprezentantul „garantului„ nu a venit la CC să-i apere pe cei care au avut de suferit de pe urma comunismului?

Întrebarea cea mai grava însă e alta: de ce și după patru ani de guvernare liberal-democrată comuniștii continuă să fie cel mai mare partid politic iar moldovenii nu se pot despărți de seceră și ciocan?

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
lilian

„comunist” e similar „fascist”. tre’ sa fie mare bleg sa declari legea neconstitutionala. rudele patimitilor de comunisti au tot dreptul moral sa-i impuste pe tovarasii judecatori. s-au speriat de cedo (vezi cazul ungariei). dar cu demnitatea ce nefacem? singele nostru a curs riu dat drumu de comunisti. cica comunistii nostri nu sint descendentii pcus (pe dracu). prin analogie, daca cineva ar injgheba „partidul neofascist di moldova”, CC va afirma ca asta nu are nicio legatura cu partidul nazist. sperma pe pereti. v munteanu a aparat cauza parlamentului total slab, intr-un stil voiajor. chiar argumentul de mai sus invocat ar fi convingator. ma conving ca judecatorii sint cei mai rai reprezentanti ai speciei umane. resetnicov doar strica aerul, insa asta a fost destul ca mortile a miliane de oameni sa fie o gluma in interpretarea cc. vine si intrebarea: da tanase jr. a vorbit cu ei? nimeni la noi nu sare peste parerea presedintelui. cred ca o asemenea structura a raspunsului si pozitiei cc a fost stabilita de catre toti judecatorii cc, unanim si cu dragoste reciproca. da’ poate sa ne facem rusi?

Iunie 5, 2013 at 10:24 Răspunde
 
El Mafioso

Moldovenii nu se despart de secera si ciocan fiindca pe timpul comunismului erau „posedati” in locurile cunoscute numai de catre partidul comunist. Acum, insa, exista prea multi violatori. Si nu numai cei barosani, dar si progeniturele lor. Unde-i tatal acolo-i si fiul si nanasul si tatucul si… duhul sfant. D-stra, autorule cunoasteti aceste lucruri foarte bine.

Iunie 5, 2013 at 14:46 Răspunde
 
ILIE

Vad tov Tanase ca ei prajina inainte, mai ai tupeu sa intrebi de ce nu putem scapa de secera si ciocan. Ai educat un derbedeu avusem toata familia incredere in Sanioc Tanase ca pina la urma sa sa dovediasca ca e un borfas simplu.Aici trebuia sa-si arate patriotizmul, ca urli ca judecatorul nu poate fi influentat gresit sa fost hotarirea da macar o parte de deportati pe ne drept sa fi fost reabilitati. Vad ca esti bun numai de blocat conturile a celor ce nu ciinta ca tine.

Iunie 5, 2013 at 19:21 Răspunde
 
lilian

A propos, maestre Tanase, din 4 iunie 2013 nu mai aveti nici un drept sa vorbiti despre patimile neamului romanesc, despre mortile martirilor nostri, despre suferintile nationale. NICI UN DREPT. Dovada va va veni imediat ce veti spune ceva in acest sens: orice jurnalist tinerel va va intreba „viata v-ati consacrat-o viitorului, adica fiilui, credeti ca el e ceea ce v-ati dorit?”. Toate lacrimile dumitale s-au dovedit a fi smiorcaituri, iar existenta si activitatea – o tradare ordinara a neamului. In 4 iunie 2013 propriul fiu va asasinat. dar nu-mi spuneti ca a avut o pozitie desidenta. s-o creada mutu. decizia cc a fost concertata, pur si simplu jr. a vrut sa se spele pe miini.

Iunie 6, 2013 at 12:46 Răspunde
 
nicola

Oamenii voteazà comunistii,nu pentru glorificarea tortionarilor de ieri,ci pentru lipsurile de azi!
Societatea comunistà e cea mai bunà societate umanà,dar e doar o teorie;societatea socialistà în schimb,este o societate realà si oferà prosperitate màrii majoritàti a populatiei!
Comunismul n-a existat încà,iar comunistii au fost de mai multe feluri;cei adusi de peste hotare si cei autohtoni!
Cei adusi din Rusia,n-au actionat ca si comunisti ci ca rusi,apàrând interesele Rusiei nu doar în România(Moldova a fost ruptà din trupul României,sfârtecatà în plus mai apoi,ca sà devinà ulterior rep.Moldova)ci si în alte state!
Capitalismul este benefic unei mâini de potentati care manipuleazà si exploateazà masele largi în interes propriu,prezentându-se drept”valori”,”dovadà”fiindu-le”reusita”,bunàstarea!
Societàtile occidentale si-au fondat reusita în primul rând prin agresiunea celor mai slabi decât ei,transferându-le totodatà în mod indirect,problemele sociale occidentale!
Sàracii din metropolà aveau totdeauna minimul de subzistentà asigurat,în timp ce sàracii din colonii,mureau de foame sau de epuizare si boli(comparati Rusia cu restul statelor din U.R.S.S.si veti vedea diferentele de dezvoltare;e cel mai simplu exemplu!)!
Toate tàrile foste socialiste,n-au avut colonii si-au fost constrânse de situatie sà-si rezolve problemele sociale pe propriul teritoriu,iar în plus sà facà fatà,concurentei stràine”agresiunii militare ori economice”!
Singura posibilitate,a fost prin crearea proprietàtii comune(unirea face forta)si a societàtii care sà punà socialul mai presus decât capitalul!
Care a fost partidul care a promovat”societatea comunà”,evident Partidul Comunist!
La ora actualà se face voit confuzie între Comunism,Socialism,Stalinism,Ocupatie,Tortionari,Tràdàtori,într-o societate în care egoismul unora de a avea cât mai mult se opune disperarea celor mai multi în viata de zi cu zi!
Sà nu ne îmbàtàm cu apà rece,comunistii vor avea totdeauna voturi nu pentru cà sunt sustinuti din afarà,ci pentru cà oferà sperantà omului simplu într-o societate egalà tuturor,într-o viatà mai bunà!
Cu respect!

Iunie 7, 2013 at 04:48 Răspunde
 
lilian

ptr nicola>> esti un soi de „intelectual pe alaturi”. cuvintul „comunist” figureaza in denumiri de partide care au adus moarte la milioane de oameni. PUNCT. nimeni nu e in voie sa mai foloseasca acest cuvint. nazistii tot ofereau dreptul la viata egala pentru germani… cite ai scris? dar sens?

Iunie 7, 2013 at 12:27 Răspunde
 
a

nu exista nicio simpatie pt. comunism sau insemnele comuniste…cei care voteaza p.c. nu voteaza p.c., ci isi exprima ura fata de romania…cum se poate crede ca pana si ultimul simpatizant al p.c. nu ar intelege ca voronin si ai lui nu au nicio treaba cu comunismul…

Iunie 12, 2013 at 22:04 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.timpul.md14.06.2013

Stăm liniștiți pe scaune, absenți ca niște idioți, alături de călăi

 

Comuniștilor nu le place să fie comparați cu naziștii; Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (8 Stăm liniștiți pe scaune, absenți ca niște idioți, alături de călăi )

www.timpul.md18.05.2013

Chiar așa, domnule Țâbuleac?! (Atac „raider” asupra Crucii Mântuirii Neamului Românesc)

 

Ca să fac și eu uz de un clișeu stilistic, la modă azi în presa de la Chișinău, Crucea Mântuirii Neamului Românesc de la Nisporeni a fost preluată, printr-un atac „raider” de Mitropolia Moldovei subordonată bisericii ruse. Așa reiese dintr-o știre aproape năucitoare plasat pe un portal de știri de la Chișinău. Potrivit acestei știri... (9 Chiar așa, domnule Țâbuleac?! (Atac „raider” asupra Crucii Mântuirii Neamului Românesc) )

www.timpul.md06.05.2013

Un fel de răspuns adresat dnei „Vitalia Pavlicenco, cea care nu a greșit niciodată”

 

Vitalia Pavlicenco, președinta PNL preia de pe blogul meu articolul „Puci anticonstituțional la Chișinău: Iuda-Filat și-a făcut treaba!”, însoțindu-l de unele „ sugestii și obiecții” față de modesta mea persoană. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (45 Un fel de răspuns adresat dnei „Vitalia Pavlicenco, cea care nu a greșit niciodată” )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog