- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

PC-urile nu mor

Scris de: 3blogpost la data Iunie 3, 2013 @ 08:44 in Hi-Tech | No Comments

Discuția despre cum mor sau nu PC-urile, ucise mișelește de către tablete, smartphone-uri și alte dispozitive, începe să devină plictisitoare. Eu vă propun să nu o mai abordăm din acest unghi.

PC-urile nu mor. Vânzările mondiale de dispozitive de diverse tipuri variază în funcție de modă, dezvoltarea tehnologiilor și alte asemenea, asta e adevărat. Dar hai să nu mai vorbim de moartea PC-urilor de parcă ar fi ceva îngrijorător, de parcă ar da cineva mâine buzna în casă la noi și ne-ar confisca toate calculatoarele, obligându-ne să folosim vreo tabletă nasoală și limitată.

Vrei să lucrezi pe desktop? Stai liniștit, vei găsi desktop-uri de cumpărat! PC-urile mor atât de tare încât chiar zilele următoare se lansează noi chipset-uri, noi procesoare, plăci video și tot restul. Mulți ani de acum încolo, cine vrea să lucreze pe un PC tradițional o va putea face fără griji și fără să plătească mai mulți bani.

Vrei ultrabook? Sunt tot mai multe pe piață! Laptop ieftin, din plastic simplu? Sunt sute! Notebook mare cât toate zilele, cu încărcător cât o cărămidă? Se produc și din acelea! Te descurci doar cu o tabletă pentru că funcțiile ei îți sunt suficiente? Perfect, ai de unde alege!

Nimic nu moare cu adevărat. Cine vrea să fotografieze acum pe film o poate face liniștit, că se găsesc în continuare și aparate și filme pentru ele. Iar noi ne îngrijorăm pentru PC-uri? Nu este cazul. Din contră, trebuie să ne bucurăm că trăim în anii în care tehnologia tot mai miniaturizată, bateriile și comunicația 3G ne permit să facem treabă și de pe telefoane și tablete, pentru că acum 10 ani erai “blocat” doar pe stații de lucru și niște laptopuri pentru care aveai nevoie de mușchi ca să le ridici.

Tendința în lume (și nu doar în domeniul IT) este de a dezvolta uneltele cele mai potrivite fiecărei persoane și nevoi. Găsești “mare și puternic”, găsești “mic și mobil”, “mic și slab”, “mare și slab” și toate combinațiile posibile de forme, greutăți și posibilități. De la negrul banal la perfecțiunea formei unui Zenbook sau Air, de la un PC de corporație la unul de gaming sau la un nettop. Așa trebuie să fie.

Faptul că vânzările de PC-uri tradiționale scad înseamnă doar că o parte din oameni au găsit o unealtă de o formă mai bună pentru activitățile lor, iar asta e bine. Asta înseamnă evoluție. Acesta este unghiul din care trebuie privită piața.

Până la urmă pentru cine ne facem griji? Pentru marii giganți ai industriei, cărora le scad vânzările? Ne îngrijorăm de parcă am fi în consiliul lor de administrație sau am avea acțiuni acolo. Lumea evoluează, tehnologia evoluează, iar cine nu se adaptează din timp mai și pierde. Pentru consumatorul obișnuit însă nu este nici o problemă, nimic îngrijorător, ba din contră ar trebui să se bucură că are mai multe produse din care să aleagă fix ce-i trebuie.

sursa: nwradu.ro [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/06/03/pc-urile-nu-mor/

URLs in this post:

[1] nwradu.ro: http://www.nwradu.ro/2013/06/urile-mor/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.