BlogPost.Timpul.md

Dreptul la rai

 
Bloggeri / autori
 

big-episcopul-marchel-nemultumit-de-noua-redactie-a-legii-privind-egalitatea-de-sanse
Imagine:trm.md
 

În 1992 Papa Ioan Paul al II-lea i-a cerut scuze lui Galileo Galilei.

Pentru că era să fie ars pe rug. Atunci salvat de acel esopic „și totuși se învârte”. La 360 de ani creștinii au admis că Pământul  se învârte în jurul Soarelui.

La 27 mai 2013 Papa Francisc afirma la Roma: „ Domnul ne-a mântuit pe toţi. Şi pe atei? Da, şi pe ei! Pe toţi.” Și cei care nu sunt creștini pot ajunge în Rai, inclusiv ateii. Dacă fac bine.

Şi vine cu un exemplu din Evanghelia după Marcu: discipolii lui Isus care împiedică o persoană din afara grupului să facă binele. „Dacă nu e de-al nostru, nu poate să facă binele”. Dar Isus îi îndreaptă: „Nu-l opriţi, lăsaţi-l să facムbinele”.

Îi asigură că toţi oamenii sunt capabili să fie buni. Isus a venit să le dea oamenilor  exemplul toleranţei şi al înţelegerii.

Retoric întreb din ce Biblie învață ortodocșii lui Marchel și cine e Hristorul lor, dacă intoleranța e pusă în fruntea faptelor lor.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Lectură pentru stataliști

 

Această carte a apărut în 1980. În engleză. Și de atunci tot a fost reeditată. În 1990 a mai apărut o prefață cu realitățile de după 1989.  În 2007 a mai apărut o prefață. Cu noile realități ale UE. În 2000 a apărut în română. La Cartier. De azi găsiți în librăriile bune ediția a... (2 Lectură pentru stataliști )

Bunul barbar

 

Au trecut aproape șapte ani. Istoria cochetă despre bunul barbar, cumanul catolic și civilizator de români, a intrat în adevărurile incontestabile ale civilizației maneliste românești. Neagu Djuvara, cu aer de aristocrat al istoriei și al scriiturii, a reușit să facă istoria pasională, ca un roman de dragoste pentru casnice. Istoricii nu prea au atras atenția... (1 Bunul barbar )

100 de ani de la Pacea de la București

 

E caniculă. Bucureștii sunt goi. E momentul potrivit ca orașul să ofere spațiu și timp Simpozionulului  “Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913. Consecinţe asupra destinului armânilor.” Asociaţia Comunitatea Armână din România şi Societatea Culturală Aromână organizează împreună Simpozionul cultural cu tematică istorică, având titlul“Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913 – Consecinţe asupra destinului armânilor”. Simpozionul se... (0 100 de ani de la Pacea de la București )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog