BlogPost.Timpul.md
cojocari.ro30.05.2013

Tinerii moldoveni egoiști

 
Bloggeri / autori

Vitalie Cojocari

cojocari.ro

 
 

O să vă povestesc un caz real despre un tip. Un caz la care m-am gândit mult. În primul rând, nu știam dacă este bine să-l povestesc pe blog. În al doilea rând, m-a afectat și am dorit ca emoția negativă, care m-ar fi făcut să umplu acest articol de invective să dispară. În al treilea, încercam să-mi dau seama dacă acest individ și calitățile lui ”remarcabile” sunt caracteristice multor altor tineri moldoveni. Căci da, este vorba de un tânăr cu facultate și un master. Un individ care nu a produs nimic în viața lui, doar niște păreri banale și fără rost pe care le prezintă tuturor ca fiind… ”EX-PER-TI-ZĂ”.

Dar s-o iau cu începutul. În una din zile am decis să verific cine mă tot înjură pe blog? Cine îmi spune că sunt jurnalist de doi bani, că nu fac reportaje importante și că, de fapt, ar cam trebui să-mi închid gura și să nu scriu pe blog. Cei mai deștepți în ale IT-ului să mă scuze, dar eu o să explic pre limba celor care sunt la nivelul utilizatorilor simpli de calculatoare. Așadar, am luat IP-ul persoanei care mă înjura și am cercetat cu atenție dacă apărea și pe la alte comentarii. Nu mică mi-a fost surpriza când am observat că detractorul meu sau, mai bine zis, ”înjuratorul” se semnase în câteva rânduri și cu numele real, nu doar cu nick name. Am rămas mască. Îl cunoșteam pe individ. Era un fost coleg de universitate cu care nu eram neapărat în cele mai bune relații, dar cu care nu mă certasem. Tipul fusese un student banal, cu care mă salutam prin Universitate, îl toleram prin grupurile de studenți în care mă învârteam. Ca să mă înțelegeți, eram politicos cu el, dar, din cauza banalității ideilor pe care le emitea nu-mi făcea mare plăcere să mă conversez cu ”domnia sa”. Sunt foarte sigur că aceste păreri au rămas în propria-mi tărtăcuță și nu i-am dat niciodată ocazia să le audă de la mine sau altcineva.

Pot spune că eram sufocant de politicos cu tipul respectiv. Dacă forțez nota, pe undeva se poate zice că eram chiar amici. De unde până unde ajunsese omul să mă urască atât de mult? De ce îmi urmărea reportajele și îmi spunea că sunt neimportante? De pildă, într-o duminică făcusem un story despre maidanezii din București care omorâseră o femeie. Atât i-a trebuit. De câte ori comenta pe blog mă trimitea să scriu despre câini. Mă rog, erau haioase comentariile lui și l-aș fi lăsat în pace, dar sunt curios din fire. Așa că l-am întrebat direct: nene, de ce mă înjuri pe blog? Inițial a negat totul, că nu înțelege, că nu pricepe, că nu știe despre ce vorbesc. Când i-am băgat IP-ul sub nas și dovada evidentă știți ce a zis? ”A scris X-ulescu”. Nu dau nume, doar vă spun că X-ulescu este un tip cu care am fost coleg de universitate, un băiat deștept, pe care îl cunoșteam și eu și ”înjurătorul”. Grav este că, X-ulescu mai mult ca sigur trăiește cu impresia că are un prieten în ”înjurătorul” meu. Am rămas perplex. Băi, nene, în loc să-ți asumi mizeriile pe care le faci, dai vina pe altcineva? Cât de jegoasă este atitudinea asta? În fine. Nu i-am mai zis nimic. Nu avea rost. Am lăsăt lucrurile așa cum erau. El nu le-a lăsat. A început să comenteze mai abitir tot ce scriam, fie pe facebook, fie pe blog. De data asta cu numele lui, dar la fel de virulent. A fost haios la un moment dat când am scris ceva despre domeniul pe care se consideră mare expert. Nu am pomenit nimic de el, evident. Cert este că s-o fi simțit atins. Așa că a scris din proprie inițiativă un post pe facebook în care venea cu niște invective și acuze pe care nu le reproduc aici. Pentru că era ziua lui i-am urat la mulți ani.

Un bun prieten de al meu. Un moldovean foarte deștept și extrem de bun în a scoate detaliile importante în evidență, mi-a spus o chestie interesantă despre generația tânără din Moldova. Generația celor de teapa ”înjurătorului” meu. Spune bunul meu prieten, tinerilor moldoveni școliți în țară sau peste graniță li se pare că sunt cei mai importanți. Nu dau doi bani pe cei sărmani, pe pensionari… Ei cred că merită cu prisosință joburile bune pe care le au la ONG-uri ratate. Ei se cred burici ai pământului moldovenesc și sunt foarte periculoși în atitudinea asta. Nu le pasă de absolut nimeni și ar fi în stare să-și vândă părinții doar să iasă bine. Sper că nu toți tinerii moldoveni sunt așa de egoiști și cu suflete corupte.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
None

Nu stiu ce sa spun: ai procedat bine sau nu, cautindu-i adresa IP – nu prea ma entuziasmeaza de a-ti comenta acum articolele, dar m-a intrigat punctu de vedere, si mai ales ultima concluzie.

Mai 31, 2013 at 00:54 Răspunde
 
Codin Unionistul

COINCIDENTE OCULTE TERORISTE ANTI-UNIONISTE
SAU LICHIDARI LA COMANDA ?
–––––––––––––––––––––––––––––
1.
Daca nu s-a reusit in mai 1989, când prozatorului D. Matcovschi i s-a organizat un accident la comanda din care a scapat gratie Ingerilor Pazitori, apoi acum la cei 73 de ani, mai subtil, prin iradieri si otraviri s-a reusit anihilarea lui prin ingropare exact la data de 28 iunie 2013 când pe Piata Academiei din Chisinau la orele 11 se organizeaza un alt MARS PRO-RE-UNIRE cu România in semn de doliu a zilei de 28 iunie 1940 când Basarabia a fost cotropita de Imperiul Raului Rosu Comunist Moscalesc.
2.
O alta Coincidenta la Comanda: jurnalistul anti-comunist si unionist de la Casa Radio de la Schinoasa, Alecu Mocanu moare la 57 de ani de o boala “nemiloasa” – otravire si iradiere la comanda exact in zilele de la finele lui Oct.2012 când la Bucuresti s-a organizat cel mai mare Mars Unionist de dupa razboiul al doilea mondial.
3.
Lista coincidentelor-cadou a ocupantilor moscali continua:
disidentul anti-comunist si unionist fervent trecut prin Gulagurile din Siberia, Valeriu Graur stabilit la Bucuresti, “decedeaza” de batrânete otravita si iradiata iarasi la comanda exact in ziua de 15 Septembrie 2012, când la Chisinau, a doua zi de duminica s-a organizat cel mai mare Mars Unionist din istorie.
4.
Si o alta coincidenta sinistra: marea cântareata de opera Maria Biesu este “trimisa” pe lumea cealalta exact la 16 mai 2012, la aniversarea celor 200 de ani de ocupatie… moscaleasca, zi in care centrul Chisinaului era indoliat de miile de tineri studenti manifestând contra ocupatiei rusesti si asteptând Re-Unirea noastra cu România. Mai stiati ca Maria Biesu prin tineretele sale se declarase o ferventa unionista monarhista ?
–––––––––––––––––––––––-
CHIAR CREDETI IN ACESTE “COINCIDENTE” OCULTE,
DOMNULE PRESEDINTE ADORMIT N. TIMOFTE ?

Iunie 27, 2013 at 07:47 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
cojocari.ro22.07.2013

Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia!

 

Acum vreo 15 ani, când eram tânăr băiet la liceul “Onisifor Ghibu” din Orhei, eram alt om. Alte gânduri şi preocupări mă năpădeau. Cred că am uitat aproape în totalitate propria mea axa valorică din acele vremuri. Spun asta pentru că am ajuns să-i judec prea aspru pe copiii care au picat BAC-ul în acest... (0 Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia! )

cojocari.ro22.07.2013

Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România!

 

De ce are nevoie România de Republica Moldova? Simplu, pentru că o ţară mai mare înseamnă o ţară mai puternică. Iar România, plus Republica Moldova ar ajunge un stat puternic. Ci nu cum cred unii, că două sărăcii dau o sărăcie şi mai mare. Profund greşit. O mică paranteză: de ce are nevoie Rusia de... (0 Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România! )

cojocari.ro18.07.2013

Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu

 

Ce face preşedintele Băsescu la Chişinău? Cât de importantă este această vizită pentru România? Dar pentru Moldova? Dacă este să urmăreşti presa din România, vizita are o importanţă nesemnificativă. Mai tare este ştirea despre moartea finului lui Becali, care s-a grăbit şi a ajuns cu Bentley-ul sub roţile unei locomotive. Să trecem Prutul. Presa de... (0 Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog