BlogPost.Timpul.md

S-a stins din viaţă Thatcher a Vămii

Răpusă de o boală incurabilă, aseară s-a stins din viaţă singura femeie general din Moldova, Feodosia FURCULIŢA. A ştiut să poarte cu demnitate epoleţii de general, mult mai demn decât mulţi bărbaţi care s-au perindat pe la cârma uneia din cele mai problematice instituţii a acestei ţări. A fost numită de subalterni şi prin culoarele guvernamentale Doamna de Fier şi Margaret Thatcher a Vămii.

Am avut multe lecţii de luat de la distinsa Doamnă: disciplina, profesionismul, responsabilitatea şi asumarea răspunderii pentru decizii şi acţiuni, implicit ce înseamnă răspundere solidară şi cât de paradoxal n-ar suna… bărbăţie! De la ea am învăţat că nu există sarcini imposibile, ci doar din cele care implică multă muncă şi jertfire de sine. A condus Serviciul Vamal într-o perioadă în care instituţia transfera în Bugetul de Stat un miliard de lei lunar. Cam atât cât acum transferă… în trei luni! Şi a fost unul din puţinii generali de la Vamă care a putut să bage frica în interlopi şi contrabandişti, fapt pentru care a fost de multe ori trădată, chiar de cei care au băgat-o în cuşca… cu lei şi… şobolani.

De la ea am deprins să privesc funcţia publică pe care o deţineam atunci în calitate de jug, care te obligă să munceşti 24 ore din 24 şi nu de loc de odihnă. Respectiv, atunci când pleci nu trebuie să regreţi, ci să o faci cu demnitate şi mândrie de rezultatele tale, pe care succesorii tăi nu le vor putea repeta, decât cu un foarte mare efort.

N-o să uit niciodată fraza înaripătă, pe care o repeta mai în glumă, mai în serios foarte des: “Un mic şut în fund este un MARE pas înainte!”.

RESPECT, Doamnă GENERAL! Generalii nu pot fi înfrânţi, ci doar luaţi la Domnul…

Dumnezeu s-o odihnească în pace…

sursa: balacci.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog