- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

De ce tace raţa? Pentru că e mută

Scris de: 3blogpost la data Mai 30, 2013 @ 13:01 in Politică | No Comments

Dacă nu trăda, nu intra în istorie. Dar pentru a rămînea în istorie va fi nevoit să ia şi alte decizii, care vor duce ţara deja spre o integrare în  familia europeană.

Mă refer la actualul preşedinte al Republicii Moldova, promovat de liberalul Mihai Ghimpu şi acceptat cu greu de foştii parteneri de guvernare, mai exact de liderul PLDM, Vladimir Filat. Doar o mică remarcă: dacă vorbim de PLDM, ne gîndim la Vladimir Filat, iar dacă vorbim de Vladimir Filat, ne gîndim la… Moscova.

Revenim la “raţa mută” – vorba ex-deputatului comunist Eduard Muşuc. De ce tace “raţa”, o înţelege toată lumea. Pentru că a trădat, s-a separat de cei care l-au promovat, s-a distanţat de propriile afirmaţii că nu va tolera simpatii speciale pentru oricare dintre cele trei componente ale AIE şi că nu va permite demiterea miniştrilor propuşi de cele trei partide. Spus, şi făcut! Doar că făcut exact invers, la comanda uneia dintre componente, care s-a distanţat,  s-a separat şi ea, pe 13 februarie, de forţele democratice, denunâînd Acordul Alianţei pro-europene şi intrînd în cîrdăşie cu Partidul Comuniştilor. Nu mai vrea Filat în Europa! Moscova plăteşte bani grei! Şi de ce ar trebui el, lider de partid, care a cumpărat tocmai 30% din voturi la alegerile parlamentare din 2010, să renunţă la aşa propunere generoasă de la fratele mai mare, rus?

Actualul preşedinte de ţară va tăcea mult timp. Pînă va pleca spre cer. Pentru că ce poate să mai spună o raţă, dacă e mută. Ea poate fi doar folosită de cei care pricep la aşa relaţii de “parteneriat”.

Cum a scris o cunoştinţă dea mea, bloger şi el, “În Moldova sunt două grupuri mici de oameni: cei care fură şi cei care urlă şi arată cu degetul la cei care fură. Între dînşii este un grup mare de oameni care lucrează pentru primii, se gruzeşte din cauza celorlalţi şi visează să plece cît mai departe de amîndoi.”

Ştiţi de ce tace raţa noastră? Pentru că e mută!

sursa: vasilacheghenadie.wordpress.com [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/05/30/de-ce-tace-rata-pentru-ca-e-muta/

URLs in this post:

[1] vasilacheghenadie.wordpress.com: http://vasilacheghenadie.wordpress.com/2013/05/30/de-ce-tace-rata-pentru-ca-e-muta/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.