BlogPost.Timpul.md

Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea PL. PLDM riscă să rămână fără puteri

187844809
 

Astăzi este zi mare pentru Mihai Ghimpu și Valeriu Munteanu. Curtea Constituțională va examina Sesizarea nr.16a din 14.05.2013 privind exercitarea controlului constituţionalităţii Legii nr.110 din 3 mai 2013 şi Legii nr.107 din 3 mai 2013, prin care premierului interimar au fost acordate împuterniciri ”dumnezeiești”, după cum spunea cineva.

Înalta Curtea este pusă în situația în care să examineze sesizarea după intima convingere sau luând în calcul și presiunile oficialilor europeni, care s-au declarat împotriva legilor adoptate de PLDM și PCRM pe data de 3 mai.

Unii scriu și declară că Curtea va constata neconstituționalitatea Legii nr. 110 din 3 mai și Legii nr. 107 din 3 mai, iar odată cu anularea acestora vor fi restabiliți în funcție miniștrii demiși joi de către Leancă și alți funcționari despre demisia cărora nu cunoaștem. Nu știu cum va fi raportată neconstituționalitatea legii la art. 6 din Codul civil și la art. 3 Cod de procedură civilă, care prevede că legea nu este retroactivă, dar vor fi discuții aprinse asupra restabilirii la locul de muncă, dacă Curtea astăzi va anula Legile nr. 110 și nr. 107 din 3 mai 2013. Cu siguranță juristul Ghimpu deja s-a expus asupra acestui fapt, iar Marian Lupu a găsit soluția, ca formă și caracter, însă Filat rămâne fără ceea ce și-a dorit cel mai mult în negocierile cu Comuniștii.

Să ne amintim că pe data de 22 aprilie Curtea a constatat neconstituționalitatea decretului președintelui prin care Filat a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de premier, iar înainte de 22 aprilie aceștia au votat cu viteza vântului și gândului mai multe proiecte împreună cu PD, iar mai apoi le-a anulat cu PCRM, după care au fost trăsniți și de comuniști cu prevederea prin care se interzice studenților să voteze la orice secție de votare din localitatea unde-și fac studiile, încălcând astfel dreptul la vot mai multor cetățeni.

Întrebarea principală este dacă Curtea va merge împotriva UE și va lăsa legile în pace, sau va anula totul și îi vor trimite pe comuniști și liberal-democrați la renegocieri, pentru că în cazul când Curtea anulează legile se constată că PLDM a fost tras din nou pe sfoară de comuniști, aceștia rămânând cu legile lor intacte, iar PLDM, care au insistat pentru mai multe puteri lui Leancă, sunt pe cale să rămână fără acestea, din nou cu buza umflată.

Deci fiți pe fază. La ora 10:00 începe examinarea sesizării lui Ghimpu și Munteanu. Nu uitați că la 22 aprilie 2013 Valeriu a avut câștig de cauză, iar Filat a fost dat afară din politică.

P.S. Dacă CC respinge sesizarea, negocierile vor lua o întorsătură interesantă, iar în câteva zile vor fi demiși o mulțime de funcționari care fac parte, sau au fost delegați de PL.

sursa: gandrabur.net

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog