BlogPost.Timpul.md
blog.galbur.md16.05.2013

Leancă a întrerupt brusc ședința de Guvern la cererea lui Filat, care îl urmărea online

 
Bloggeri / autori

Dragoş Galbur

blog.galbur.md

născut: 07.05.1988 or. Bălți, Republica Moldovastudii: Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bălți. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Facultatea Stomatologie. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Rezidențiat în Stomatologia Generală. Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Drept, Științe penale și Criminologie.limbi vorbite: româna, rusa, engleza, franceza, araba. activități: foarte multe

 
 

Am scris într-un articol anterior că Leancă e, după părerea mea, cea mai potrivită candidatură pentru funcția de premier. Nu-mi retrag niciun cuvânt, nicio virgulă, nimic, căci chiar este, doar că, astăzi, m-am convins, că e premier (interimar deocamdată), așa, pe post de păpușă, iar Filat, cu brio, a devenit păpușarul nr.1 în Moldova. Știți voi după cine.

Cu toții am fost astăzi martori la o situație inedită, fără precedent, când brusc, după ce au fost parcurse doar câteva puncte de pe ordinea de zi a Ședintei de Guvern, premierul interimar, Iurie Leancă, a oprit ședinta, invocând faptul că încănu are experiență organizatorică și alte argumente, care i-a lăsat pe toți cu gura căscată. Inițial, tot facebookul s-a amuzat pe seama gestului prim-ministrului, că poate și-a adus aminte că are o întâlnire, că poate are o saună, că avea diaree, că nu știu ce. Leancă, însă, frumușel, calm, a lăsat baltă cabinetul de miniștri și a plecat. Zici că era clacă, nu ședință de Guvern. Însă faptul că suntem în Moldova, explică multe. Eu sper că vă dați seama că Leancă nu e un iresponsabil, care, chiar dacă n-ar fi avut experiență la capitolul ședințe guvernamentale, ar fi plecat așa, brusc, fără vreun argument serios, or, dacă era iresponsabil, nu mai ajungea nici interimar și nici canditat la funcția de premier.

Și cum sunt un curios cronic, clar lucru, m-am interesat, cum așa, un politician ca Leancă a putut, conștient, să se facă de râs în fața lumii sau ca să nu exagerez, fie, în fața celor care priveau online ședința. Am luat telefonul și am contactat o persoană care stă foarte aproape de fotoliul premierului interimar. Nu e din SIS, e din Guvern. Logic nu pot să-i divulg identitatea. M-a rugat să nu scriu pe blog despre discuția noastră, dar… eu cred că lumea chiar trebuie să știe. Mi-a zis că la un moment dat, unul dintre foștii consilieri ai lui Filat, nu vreau să-i menționez numele, că e băiat bun și ne cunoaștem, s-a apropiat de Leancă și i-ar fi spus cam așa ceva „Șăfu spune să opriți acuma ședința și să-l sunați”. Leancă, ușor nedumerit, l-a lăsat pe cel care prezenta un proiect, să-l finalizeze, după care, a anunțat, nitam-nisam, că își cere scuze, dar trebuie să întrerupă ședința. S-a scuzat pentru lipsa de experiență și dus a fost, vizibil jenat de situația creată. Sursa mi-a zis că, în primă fază, Leancă, nu a reacționat la solicitarea consilierului, l-ar fi întrebat „acum?”, iar acesta i-ar fi răspuns „da, acum!”. Abia după, Leancă a oprit ședința și a plecat.

Și apropo, nu un singur om a văzut și auzit cum un ministru, după ce Leancă a părăsit sala, a zis: ”Asta e, l-a chemat Șăfu, trebuia să plece.”

Nu cunosc și n-am idee din ce motive, Filat i-a cerut lui Leancă să oprească ședința de Guvern, dar am aflat, de la cunoscuții mei din PLDM, că Filat urmărește de la sediul partidului, online, ședința de Guvern, așa cum o face de fiecare dată de când nu mai e premier. Totuși ceva l-a nemulțumit pe Filat, poate modul prea dimplomatic și politicos în care Leancă conducea ședinta, poate anumite decizii discutate în cadrul ședinței, nu știu exact, dar ceva-ceva precis l-a deranjat. Rușinoasă situație, nu știu cum, pentru că Leancă chiar are o bucată de personalitate și e păcat că se lasă dirijat de către Filat, atât de vizibil.

Am citit ieri un articol, în rusă, foarte bun, unde scria că denumirea lui Leancă la funcția de premier, ar însemna ca dânsul să devină, totodată și un fel de lider autoritar al partidului. Un lucru logic și totodată fatal pentru Vlad Filat.

Mie oricum îmi pute a alegeri anticipate.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
blog.galbur.md10.12.2013

Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO]

 

Astfel arată Aleea Clasicilor Români din Bălți după ce ieri, câțiva necunoscuți au vandalizat-o, distrugând o bancă și un felinar. De ce și pentru ce, nu se știe, dar straniu este faptul că acest loc se află exact în centrul orașului, unde sunt amplasate camere video de supraveghere și unde patrulează non-stop carabinierii, sau cel... (1 Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO] )

blog.galbur.md02.08.2013

Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate

 

Din data de 12.08.2013, va intra în vigoare Legea 175/06.06.2013, de modificare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Elementul de noutate constă în modificarea termenelor de valabilitate a paşapoartelor, precum şi a taxelor aferente, după cum urmează: 1. Valabilitatea: – 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani –... (1 Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate )

blog.galbur.md29.07.2013

Ce s-a întâmplat cu noi?

 

N-am scris mai mult de o lună pe blog și n-aș fi scris, cu plăcere, încă cam pe atât. De ce? Pentru că nu am inspirație, dar și pentru că nu mai văd niciun rost să scriu. Nici pentru mine, nici pentru alții. De ce scriu acum? Nu știu. Am mai bine de 2 săptămâni... (1 Ce s-a întâmplat cu noi? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog