BlogPost.Timpul.md

Pe ce schimbări pariez în Windows

screenshot_asus_vivotab_tf600_windows_8_tablet_review_062
Imagine:nwradu.ro
 

Se aud tot mai multe zvonuri despre modificări pe care Microsoft vrea să le facă în Windows 8 cu ocazia unui update viitor (Windows Blue, 8.1). Nimic clar, nimic deja anunțat, dar pariez pe două modificări:

  1. apare butonul de Start în interfața Desktop
  2. vei putea lansa Windows 8 direct în interfața Desktop

Da, sunt sigur că toți pariază pe asta, și nu mă miră. Îmi place interfața Metro și am utilizat-o cu plăcere de câte ori am avut ocazia, dar înțeleg de ce o mare parte din oameni ar avea dificultăți în a se adapta la ea. Iar prin companii, unde sunt mii de angajați care șțiu doar să dea click acolo și acolo, fără să înțeleagă ce fac de fapt, ar fi cu atât mai problematic.

Totuși, nu cred că Microsoft a făcut o greșeală prin forțarea interfeței Metro. Uneori schimbarea trebuie forțată, că altfel puțini își doresc să treacă de la sistemul pe care-l cunosc și care funcționează bine la altul nou. E ca în legea a doua a lui Newton, un corp își menține în permanență starea lui curentă dacă asupra sa nu acționează o forță externă.

Iar Microsoft a acționat cu forța. Problema este că încă sunt oameni care în Windows 7 folosesc interfața de XP și meniul de Start vechi, așa că adaptarea la ceva nou s-a dovedit mai lentă decât se așteptau toți, inclusiv Microsoft. Și măcar acum fac o mișcare bună și mers spre un compromis, spre ce cere piața.

Alte două lucruri mă deranjează însă la Microsoft și le consider o abordare greșită a problemei:

1. Consideră că n-au făcut destule pentru a pregăti mai bine vânzătorii din magazine, astfel încât aceștia să transmită mai bine clienților avantajele noului sistem de operare.

Chestia asta sună foarte ciudat, având în vedere că vânzările IT se mută tot mai mult în online, la nivel mondial. Chiar și la noi, când e ultima oară când v-a abordat un vânzător în magazine, gata să vă arate noutățile, și chiar l-ați lăsat să vi le prezinte? Nu cred că în magazine se mai ia decizia de cumpărare pentru așa ceva.

2. Insistă că cel mai mare risc în piratarea sistemului de operare este că te infectezi cu troieni și ți se vor fura toate conturile și toți banii, pe când dacă ai licență originală nu.

OK. Problema aici este că de-a lungul timpului fiecare a folosit niște produse piratate și n-a luat viruși neapărat din cauza lor. Sau ești neștiutor, dar e băiatul vecinilor sau nepotul din Militari care îți zice “lasă că știu eu” sau “sunt și țepe, dar îți aduc eu o versiune bună, pe care o folosesc de ani fără probleme” și îți pune și un antivirus să te ferească de troieni, după care îți aranjează culorile și pictogramele așa cum îi place lui.

Mie mi se pare că punerea accentului pe ideea “programele sparte pot ascunde troieni” este greșită deoarece din start accepți că faci ceva ilegal și deci accepți niște riscuri și probleme. Când apar, ți se par normale. Asta e, bagi o reinstalare. Puțini se ard rău de tot, cu furturi de conturi și parole și bani; majoritatea nu au ceva important de pierdut nici măcar atunci când sunt nevoiți să formateze totul.

Pe ce idee aș merge eu? Că este normal să plătești. Doar pentru că softul se multiplică ușor, de ce să nu plătești pentru el? De ce plătești pentru orice altceva în viață și nu furi direct? Pentru că până la urmă folosirea unui soft piratat este furt și ne ascundem degeaba după alte idei dacă nu recunoaștem asta. Termenul de “pirat” nu descrie oameni simpatici, nu?

Eu pe asta aș insista. “Dă-o bă în mă-sa de treabă, folosești toată ziua programul ăla, e greu să dai 100 de euro pe el ca să-l ai legal pe viață?”

sursa: nwradu.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog