BlogPost.Timpul.md
cojocari.ro15.05.2013

Moldova, încotro?

 
Bloggeri / autori

Vitalie Cojocari

cojocari.ro

 
 

ghid-judiciar-incotro-apus-de-soare
 

Un tată, nu contează că era unul vitreg, și-a omorât fiica cu toporul, iar mama naturală a copilului a fost martora tragediei prin Skype tocmai din Spania! Caz real din țara mea iubită, Moldova. Fără cuvinte.

Homosexualii se pregătesc de un protest, iar moldovenii, le fac hatârul și… intră în jocul lor. Bineeee! Să curgă banii în conturile ONG-urilor care apără drepturile gay-ilor. M-am cam plictisit de aceeași placă stricată pe care o aud an de an: homii fac paradă, iar restul îi înjură. Moldoveni, dacă le-ați acorda mai puțină atenție s-ar supăra mai tare decât pe înjurăturile voastre, proștilor. Nu-i băgați în seamă și să vedeți cum o să se plictisească până o să se calmeze cu mitingurile antidiscriminare. Apropo. Nu știu ca vreun moldovean gay să fi rămas fără muncă pentru că îi place sexul… altfel. Ce naiba, la noi în țară, minoritățile o duc foarte bine. Un exemplu, minoritatea rusă!

În timp ce mitropoliții, popii propun un miting anti-gay în Chișinău, în Călărași – nu județul Călărași din România, ci raionul Călărași din Moldova – un preot a snopit în bătăi un bărbat. Și i-a dat, și l-a pisat, de l-a cam lăsat lat spun vecinii. Cum popa nu este la prima ieșire violentă singura idee care îmi vine în cap este faptul că acest slujitor bisericesc se antrenează pe săteni pentru a presta mai bine cu pumnii, picioarele și coatele când o să se prezinte la protestul anti-gay. Ca să nu fie scărmănați în fiecare an cu câteva luni înainte de mitingul gay-lor, îi sfătuiesc pe țărani să-i cumpere popii un sac de box și niște mănuși. Altfel, îi snopește pe toți în bătaie.

În alt raion din Moldova, de data asta în Taraclia, un bărbat și-a înjunghiat soția în fața nepoților. Nu asta e șocant. Astfel de lucruri sunt la ordinea zilei în țara asta uitată de Dumnezeu. Alte două chestii sunt șocante pentru mine. Unu, tragedia s-a întâmplat ”în sfânta zi de Paște”. Doi, polițiștii l-au audiat pe cuțitar și… l-au eliberat. Aferim poliția din Moldova. Bravo pentru că ați eliberat un om periculos. De altfel, paștele a fost cam sângeros anul acesta, alții s-au certat, s-au tăiat, s-au bătut. Un semn că Moldova a petrecut ca în zilele bune.

Apropo de petrecere. Voronin susține că Băsescu îi sună pe politicienii din Moldova în special când se îmbată și le dictează ce să facă. Dacă scoatem acuzația haioasă, rămâne doar faptul că Moldova are nu doi, ci trei președinți. Timofti, Vlad Țurcanu și Băse. Sfânta treime. În aceste condiții, țărișoara mai primește o palmă. Leancă premier. Mai rău nici că se putea. Un răzgândac prim ministru… Oare unde se îndreaptă Moldova?

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
None

Moldova nu se indreapta nicaieri – Ea topaie intr-un cerc, cerc vicios, si raza acestui cerc e foarte mica…

Mai 15, 2013 at 23:39 Răspunde
 
Olga_B.

….si cercul asta se numeste HORA. Hora, pe care o danseaza cind din stanga in dreapta, cand invers….cand pe loc…

Februarie 14, 2014 at 11:47 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
cojocari.ro22.07.2013

Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia!

 

Acum vreo 15 ani, când eram tânăr băiet la liceul “Onisifor Ghibu” din Orhei, eram alt om. Alte gânduri şi preocupări mă năpădeau. Cred că am uitat aproape în totalitate propria mea axa valorică din acele vremuri. Spun asta pentru că am ajuns să-i judec prea aspru pe copiii care au picat BAC-ul în acest... (0 Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia! )

cojocari.ro22.07.2013

Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România!

 

De ce are nevoie România de Republica Moldova? Simplu, pentru că o ţară mai mare înseamnă o ţară mai puternică. Iar România, plus Republica Moldova ar ajunge un stat puternic. Ci nu cum cred unii, că două sărăcii dau o sărăcie şi mai mare. Profund greşit. O mică paranteză: de ce are nevoie Rusia de... (0 Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România! )

cojocari.ro18.07.2013

Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu

 

Ce face preşedintele Băsescu la Chişinău? Cât de importantă este această vizită pentru România? Dar pentru Moldova? Dacă este să urmăreşti presa din România, vizita are o importanţă nesemnificativă. Mai tare este ştirea despre moartea finului lui Becali, care s-a grăbit şi a ajuns cu Bentley-ul sub roţile unei locomotive. Să trecem Prutul. Presa de... (0 Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog