BlogPost.Timpul.md

Noua alianţă vrea roşu pentru Europa la Chişinău. STOP FilaVor!

De 9 mai Ziua Europei a fost străină la Chişinău. În schimb au fost (ca) la ei acasă chiar în inima Chişinăului partenerul lui Filat, oligarhul „moldovean” Ilan Shor şi Dmitri Rogozin, vicepremierul lui Putin. Doar naivii pot crede că Rogozin a venit la Chişinău ca să-l asculte live pe Kobzon. Sub bagheta Moscovei Filat, Timofti şi noul lor aliat Voronin au dat împreună startul distrugerii viitorului european al acestui colţ de ţară.

După cum bine a observat unul din oamenii pe care i-am întâlnit la 9 mai în centrul Chişinăului, nici chiar în cei 8 ani de guvernare comunistă Federaţia Rusă n-a reuşit să organizeze la Chişinău asemenea sabaturi. Performanţă reuşită în 2013, anul Summit-ului de la Vilnus, la peste 4 ani de când Voronin nu mai e la putere. Iată că răzbunarea debilă a lui Filat se lasă la Chişinău cu metamorfoze geopolitice spectaculoase. Povestea europeană de succes a lui Leancă se îndreaptă spre un end, care nu pare a fi deloc unul happy.

Exponenţii noii alianţe informale de la Chişinău au făcut coadă pentru a se întreţine cu Rogozin. Şi dacă Voronin a făcut-o făţiş, Filat a făcut-o tradiţional pe ascuns, întâlnindu-se în secret la 9 mai cu emisarul lui Putin. Mai multe surse confirmă întâlnirea de joia trecută, la care ar fi participat şi ambasadorul Farit Muhametşin. În cadrul întrevederii ar fi fost betonate înţelegerile lui Filat cu Voronin referitor la foaia de parcurs a Republicii Moldova spre alegerile anticipate, convenite deja de comunişti şi liberal-democraţi pentru luna octombrie.

Astfel, exploatând pragmatic setea paranoică a lui Filat de răzbunare, Moscova reuşeşte fenomenal de lejer să-şi realizeze trei scopuri legate de Moldova. Primo: întăreşte poziţiile Tiraspolului prin slăbirea şi instituirea regimului interimar al puterii de la Chişinău. Secundo: obstrucţionează şansa asocierii Moldovei cu UE la Summit-ul de la Vilnus. Şi terzo: creează condiţii pentru revenirea comuniştilor la guvernare în urma anticipatelor din toamnă. Punct ochit, punct lovit! Ceea ce n-a reuşit în 2010 Narâşkin este realizat cu brio în 2013 de Rogozin!

Chişinăul se pare că se transformă din nou în câmp de manevre geopolitice de amploare. În următoarele zile vom vedea dacă Federaţia Rusă va reuşi să (re)pună laba pe Moldova, sau planurile acesteia vor fi zădărnicite de Bruxelles. Preconizata vizită la Chişinău a comisarului european Stefan Fule, care şi-a exprimat deja îngrijorarea faţă de situaţia de la Chişinău este de natură să stopeze dezmăţul antidemocratic, anticonstituţional şi antieuropean declanşat de Filat, Voronin şi Timofti la Chişinău.

P.S. Întrebarea săptămânii: va reuşi oare Stefan Fule să zădărnicească planurile lui Filat şi Voronin, implicit ale Moscovei? STOP FilaVor!

sursa: balacci.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog