BlogPost.Timpul.md

De ce lenea ne obosește mai mult decât munca?

milioane-de-romani-spun-ca-ei-nu-tin-sarbatoarea-de-1-mai-fiindca-nu-cred-in-munca_size6
Imagine:audvoci.ro
 

S-au făcut multe studii și s-au consumat multe bugete de cercetare pentru a descoperi un mister banal: de ce lenea ne obosește mai mult decât munca?

Una dintre concluziile cele mai acceptate indică faptul că minții umane îi plac lucrurile duse până la capăt. Atunci când terminăm ceva, se încheie un ciclu, iar mintea – un sistem extrem de practic – se eliberează pentru următoarea provocare.

Când lucrurile nu sunt duse până la capăt, creierul nu poate închide ciclul și va începe să consume resurse în vederea finalizării. Gânduri, stres, griji, reproșuri și scăderea stimei de sine pentru că,  atunci când începi un lucru, în mod inconștient, stabilești un contract cu tine însuți pe care îl încalci ori de câte ori nu finalizezi.

O vorbă aparent paradoxală cunoscută de maniacii productivității și de toți managerii isteți spune că, dacă ai un lucru urgent de făcut, cere ajutorul unei persoane ocupate. Aceasta va rezolva imediat noua sarcină doar pentru a nu-și pierde focusul urgențelor proprii.

Dacă știm cât de multe gânduri ne ocupă un mesaj nerăspuns, o discuție neterminată sau o problemă lăsată în suspensie și dacă unul dintre beneficiile muncii dusă până la capăt este faptul că te eliberează de un balast mental care îngreunează toate celelalte procese, ce argumente pentru lene ar mai putea exista?

sursa: adrianciubotaru.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Alexandru Guzi

Un topic foarte bine ales! Consider ca lenea ne oboseste pentru ca nu face altceva decat sa ne stagneze progresul! Cand muncesti si chiar te implici in ceea ce faci o faci din placere si din dorinta de a creste si progresa in viata personala!

Iulie 9, 2017 at 21:00 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog