BlogPost.Timpul.md
blog.galbur.md10.05.2013

Zece cântăreți moldoveni, la concertul cărora să NU mai mergi niciodată

 
Bloggeri / autori

Dragoş Galbur

blog.galbur.md

născut: 07.05.1988 or. Bălți, Republica Moldovastudii: Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bălți. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Facultatea Stomatologie. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Rezidențiat în Stomatologia Generală. Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Drept, Științe penale și Criminologie.limbi vorbite: româna, rusa, engleza, franceza, araba. activități: foarte multe

 
 

râsuri
 

Zece artişti moldoveni au cântat, astăzi, de 9 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, alături de cântăreţii ruşi Iosif Kobzon şi Lev Leşcenko, în cadrul concertului organizat de Ambasada Rusiei la Chișinău, dedicat Zilei Victoriei URSS în cel de-al Doilea Război Mondial. Pe scenă au cântat trupa ProBachus, Serj Cuzencoff, Cristina Croitoru, Alexandru Manciu, Natalia Gordienco, Boris Covali, Ana Barbu, Constantin Moscovici şi Cristina Scarlat. De unde vrem demnitate națională de la popor, dacă cei care ar trebui s-o transmită de la om la om, s-o răspândească în lume, nu o au. De unde vrem noi cultură națională la popor, dacă cei care se numesc oameni de cultură, pur și simplu nu o au.

Notă: Era scris în program și Adrian Ursu, dar după ultimele informații, se pare că artistul nu a mai evoluat. Deși a acceptat să cânte (ascultați audio de la finele postării).

Conform programului concertului, cântăreții moldoveni au cântat sau trebuiau să cânte următoarele cântece: Adrian Ursu – Катюша; Formația ProBachus – Пора в путь-дорогу!, Огонек; Serj Cuzencoff – А может, не было войны, Здесь птицы не поют; Cristina Croitoru – Ты же выжил, солдат, Майский вальс. Alexandru Manciu – Идет солдат по городу, На поле танки грохотали. Natalia Gordienco – Тучи в голубом, Журавли; Natalia Gordienco şi Boris Covali – Синий Платочек; Boris Covali – Темная Ночь, Где-то далеко; Ana Barbu – Moldova mea, Только раз бывает в жизни встречa; Constantin Moscovici – Надежда, Венок дружбы; Cristina Scarlat – Балада о матери, Черный ворон. Formația Retro – Мы, друзья, перелетные птицы, Махнем не глядя.

Serj Cuzencoff, Natalia Gordienco și Borea Covali sunt ruși. E clară, deci, decizia lor. Cristina Croitoru, Alexandru Manciu, Ana Barbu și Cristina Scarlat, pur și simplu m-au doborât prin decizia lor de a cânta la un astfel de eveniment rușinos și umilitor pentru moldoveni. De formația Retro prima oară aud, iar de Moscovici, în general, nu am ce comenta. Ex-deputat comunist cu pașarpot românesc. Ce poți să-i reproșezi?

Asta e, afară-i secolul XXI, unde banul hotărăște orice întrebare, unde banul e mai presus decât orice demnitate națională, mândrie și cultură. Mi-aș dori ca toți cei care citesc această postare, niciodată să nu mai meargă la concertele unde vor cânta cei vizați mai sus. Să-i lăsăm să meargă la Tiraspol și Comrat să concerteze.

Mai jos ascultați discuția telefonică dintre Vitalie Lisnic și cântărețul Adrian Ursu, referitor la concertul de astăzi.

link  la audio

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
blog.galbur.md10.12.2013

Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO]

 

Astfel arată Aleea Clasicilor Români din Bălți după ce ieri, câțiva necunoscuți au vandalizat-o, distrugând o bancă și un felinar. De ce și pentru ce, nu se știe, dar straniu este faptul că acest loc se află exact în centrul orașului, unde sunt amplasate camere video de supraveghere și unde patrulează non-stop carabinierii, sau cel... (1 Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO] )

blog.galbur.md02.08.2013

Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate

 

Din data de 12.08.2013, va intra în vigoare Legea 175/06.06.2013, de modificare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Elementul de noutate constă în modificarea termenelor de valabilitate a paşapoartelor, precum şi a taxelor aferente, după cum urmează: 1. Valabilitatea: – 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani –... (1 Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate )

blog.galbur.md29.07.2013

Ce s-a întâmplat cu noi?

 

N-am scris mai mult de o lună pe blog și n-aș fi scris, cu plăcere, încă cam pe atât. De ce? Pentru că nu am inspirație, dar și pentru că nu mai văd niciun rost să scriu. Nici pentru mine, nici pentru alții. De ce scriu acum? Nu știu. Am mai bine de 2 săptămâni... (1 Ce s-a întâmplat cu noi? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog