BlogPost.Timpul.md

Şi-acum sincer…

459776_568958349793037_1765570622_o-1024x682

Îmi place la nebunie cultura rusă. Îi respect nespus de mult pe ruşi ca naţiune. Admir verticalitatea lor ca stat, ca naţiune. Îţi dai seama cât de uşor ne-au arătat că putem sta după gard în propria ţară? Această fotografie  monumentală este demnă de World Press Photo.

459776_568958349793037_1765570622_o-1024x682

foto: Iurie Sanduta

O singură semnătură a primarului Dorin Chirtoacă, chiar dacă acesta n-a ştiut ce semnează, a demonstrat că Rusia este până la Prut. Un concert simplu de tot, cu participarea marilor interpreţi ruşi Lev Leşenko şi Iosif Kobzon a îngenuncheat o întreagă ţară. Fără declaraţii politice, fără cucerire armată, fără a încălca măcar Constituţia Republicii Moldova. Lumea a sărit ca la aur. Zeci de mii de oameni. Toţi sunt dornici de a se alimenta cu muzica rusă de război. Cu marii interpreţi ruşi. PMAN nu a văzut atâta lume decât în ’87-’89-’91 și 2009.

Astăzi eu vreau să fiu rus. De ce? Pentru că ştiu că voi fi în siguranţă în orice colţ al lumii. Ştiu că ţara mea este cea mai puternică din lume. Ştiu că ţării mele îi pasă de cultura sa, de valorile sale, de cetăţenii săi. Vreau să fiu rus, pentru că e o mândrie să zici că eşti rus. Oriunde ai fi: SUA, Franţa, China sau Australia – toată lumea îi respectă. Ce fac moldovenii când merg peste hotare? Sincer? Spun că-s ruşi!

Admir strategia Moscovei. Ce n-aş da să mă fi născut acolo.

***

Dumnezeu, însă, a vrut să mă nasc aici. Mă simt străin în propria ţară. Mă simt închis în beciul pe care l-am construit tot eu. Mă simt moldovean. Prost. Sărac. Singur. Invidios. De ce? Pentru că e mai important ca minoritatea să nu se simtă discriminată, decât majoritatea să fie fericită. Amin!

Post Scriptum

Pentru cei cărora le este străină ironia, declar: Textul ascunde o ironie dureroasă.

 

sursa: alexgurdila.com

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cristi

ati gasiti la ce sa dati repost dibilanilor… si dupa va mirati de unde atita lume in PMAN de 9 mai..

Mai 9, 2013 at 15:26 Răspunde
 
Cathrine

Va inteleg, dle, ironia dureroasa. Asta e. Ma mira faptul ca oamenii culturii permit astfel de concerte. E ca si cum ar fi o bautura contrafacuta de la care te doare capul. Asta e soarta moldovenilor-romani. Nu va fi Chirtoaca, altcineva ne va supune unei batjocuri dureroase. N-am inteles niciodata astfel de manifestari. Statul si-ar promova talentele din Moldova, si nu pe niste combinezoni… care ne urasc.

Mai 9, 2013 at 17:42 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog