BlogPost.Timpul.md

Parisul meu (partea I)

paris

Ştii cum toată lumea visează să meargă măcar o dată-n viaţă la Paris? Capitala dragostei. Locul în care orice bărbat seamănă cu Vincent (cel puţin) sau orice femeie e măcar la fel de gingaşă ca Juliette. Şi tu poţi fi printre ei. Şi eu pot fi printre ei.

Am prieteni care spun că nimic nu se compară cu Parisul. Şi am prieteni care zic că e un oraş murdar, vechi, care se termină după ce faci dreapta pe Champs Elysee. Nu pot zice nimic, pentru că n-am fost acolo. Totuşi simt că nu te va supăra dacă-ţi voi povesti despre Parisul meu.

El îşi schimbă adresa în fiecare an. Unora lista li se va părea amuzantă. Să ştii, însă, că eu chiar şi când plec la Căuşeni, îmi mut Parisul încolo. În 2010 a fost Varşovia. În 2011 a fost Iliciovsk, chiar sub nasul nostru şi Braşov. În 2012 a fost satul turcesc Camyuva, Iaşi şi Braşov. În 2013 deocamdată e Bucureşti. Anul acesta mă gândeam să îl mut în Talinn, Stokholm, Helsinki şi St. Petersburg. Dar am renunţat, pentru că-l mut acolo unde s-a născut veşnicia.

Când eram mic, credeam că în definiţia cuvântului “tortură” era scrisă adresa următoare “satul Chetrosu, Raionul Drochia”. Ce minune, totuşi, e maturizarea. Am ajuns flăcău şi îmi dau seama că nimic nu mă mai apropie de echilibru aşa cum o face aerul provincial. Şi nu merg la casa părinţilor mei ca să tai frunze la câini. Vreau să iau sapa-n mână, să hrănesc găinile la 5 dimineaţa, să aduc apă de la fântână şi să merg cu rându’ la vaci. Bunica mea crede că îi voi distruge gospodăria. Eu zic că încercarea vină n-are.

Chiar şi acelaşi veceu eco, cum e trendy acum să fie numit, mă atrage. Din cel am bunicii mele, de exemplu, poţi vedea gospodăriile a patru vecini. Crede-mă, e un adevărat IMAX. Dacă în una bărbatul o fugăreşte cu sapa pe femeie, în cealaltă copiii de-la-capitală fugăresc găinile, iar în ultimele două vezi babe stând pe prispă şi moşnegi băgând alcool sau tutun în ei. Dacă petreci un an acolo, devii al doilea Sadoveanu.

Acestea sunt doar două detalii despre Parisul meu din acest an. O să le povestesc pe toate odată ajuns acolo. Au rămas doar 2 luni şi câ-te-va-zi-le. Eu vreau să descopăr nordul, aşa că dacă o să fii prin apropiere, să-mi dai de ştire.

sursa: alexgurdila.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog