- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Despre idee națională Made in Moldova…

Scris de: 3blogpost la data Mai 8, 2013 @ 08:49 in Politică | 2 Comments

Cândva scriam despre faptul că Republicii Moldova îi lipsește cu desăvârșire o idee națională capabilă să unească poporul.

Integrarea europeană trebuia în mod firesc să devină o astfel de idee, dar încăpățânarea cu care guvernanții noștri au violat această idee au făcut ca lumea să nu mai vadă în Europa o scăpare. Acum sunt de părerea că în sfârșit a apărut o idee cu adevărat națională, una care dintr-un scânteie tinde să devină o flacără enormă: ura față de politicienii din Republica Moldova! În sfârșit a realizat țara că încotro nu ai arunca privirea dai de niște incompetenți, profitori și hoți. Chiar și cei ce până nu demult erau gata să pună totul în jocul de dragul șefilor lor acum au ajuns dezarmați și neputincioși în fața argumentelor clare ce vorbesc despre compromiterea lor și mârșăvenia acestora. E tot mai greu pentru aceste portavoci să lustruiască imaginea politicienilor, e greu să lupte cu realitatea, e tot mai greu pentru ei să toarne povești. Tot mai des se rezumă totul la comparație și compromisuri: ăsta e mai puțin aiurea ca celălalt, prin urmare e mai bun. Oare așa merită să trăim noi? Iată că am ajuns fără Prim-ministru, Președinte al Parlamentului, Guvern, fapte ce confirmă a mia oară că suntem conduși de o adunătură impotentă ce se vrea a fi numită ”clasă politică”, dar care se ocupă doar cu intrigi de nivelul subsolului… E rușine că banii sunt cei ce guvernează Moldova, nu democrația sau interesul național, ci banii…

P.S. O țară în care numirea Procurorului General a ajuns monedă de schimb în jocurile politice, iar deciziile CC sunt puse la îndoială e un stat… vă las pe voi să trageți concluzia finală. Un singur lucru doar mă mai atinge, îmi pare nespus de rău că o gașcă de nerușinați cu funcții împing țara tot mai departe de familia europeană.

Nu mai vreau să aud de politică moldovenească …

sursa: dahioara.blogspot.com [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/05/08/despre-idee-nationala-made-in-moldova/

URLs in this post:

[1] dahioara.blogspot.com: http://dahioara.blogspot.com/2013/04/despre-idee-nationala-made-in-moldova.html

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.