- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Timofti pe urmele lui Filat, sau președinte de țară?

Scris de: 3blogpost la data Mai 7, 2013 @ 13:36 in Politică | 1 Comment

După ce PLDM și PCRM au copt harbuzul ”ghini di tăt”, zilele acestea Președintele țării, Nicolae Timofti, este pus la grea încercare și trebuie să decidă dacă este Președintele PLDM-lui și merge împotriva semnalelor din UE, sau dacă este președintele țării și păstrează valorile democratice, respingând tâmpeniile din harbuzărie, cu retrimiterea a acestora în Parlament.

Pe masa acestuia vor ajunge la promulgare legile votate de PLDM și PCRM, printre care împuternicirea lui Iurie Leancă (premier interimar) să poată demite anumiți conducători de instituții de stat, primul fiind în listă Viorel Chetraru de la CNA; Legea prin care inamovibilitatea judecătorilor de la Curtea Constituțională a fost atinsă grav; Legea prin care a fost ridicat pragul electoral pentru concurenții electorali ai PLDM-ului și PCRM-lui, altele.

Sensul este că oficialii europeni au criticat dur legile votate de PLDM și PCRM, printre care ”prieteni” și parteneri externi despre care tot aducea aminte Vlad Filat, când era președinte de țară premier. Acum, când pe masa lui Timofti vor fi puse Legile pentru promulgare, acesta trebuie să demonstreze dacă este președintele țării, sau este președintele PLDM-ului și PCRM-lui. Ultimii nici nu au exprimat votul pentru Timofti, susținând până astăzi că este ales ilegal, dar așteaptă cu ”sufletul” la gură să le promulge legile votate cu noii parteneri de ”re-guvernare”.

Am impresia că în interiorul președintelui se dau mai multe lupte. Pe de o parte se luptă președintele care trebuie să-și păstreze neutralitatea și să nu participe la jocurile politice, pe de altă parte se luptă juristul, care înțelege ce tâmpenii au făcut Filat și Voronin în ”Vinerea neagră”. Printr-o parte se luptă omul naiv, care a căzut pradă smiorcăielilor lui Vlad Filat, după care acum este catalogat ca fiind ”Păpușa” lui Șăfu și om aservit PLDM-lui. Cu siguranță, din părțile care au mai rămas se luptă omul care nu vrea să intre în istorie ca cel mai anticonstituțional, antidemocratic și antieuropean președinte.

Președintele țării, în probabila luptă pe care o are, trebuie să se gândească la faptul că promulgarea deciziilor adoptate de PLDM și PCRM sunt un atac direct la stabilitatea unor instituții importante în stat, cum este Curtea Constituțională, CNA, Procuratura… Or, prin promulgarea Legilor Nicolae Timofti va merge exact împotriva semnalelor trase de europeni și împotriva principiilor democratice care ar trebui să guverneze într-o țară fără comuniști.

Este clar că dacă Legile votate de PCRM și PLDM vor fi promulgate, președintele țării se face părtaș la răzbunarea lui Vlad Filat, împotriva lui Vlad Plahotniuc, prin intermediul utilizării puterii administrative și sursele publice. Timofti trebuie sa-și amintească ce reprezintă funcția pe care o ocupa și să nu cadă în capcana disperării lui Filat.

Dacă în cazul istoriei triste în care Timofti a trimis un om perfect sănătos la balamuc, pe vremea când era judecător  după care zilele trecute a ieșit în fata națiunii sa-și ceară scuze de la familia respectivului, în cazul în care promulgă legile antidemocratice ale lui Filat și Voronin, președintele condamnă o țară întreagă la balamuc și va fi prea târziu sa-și mai ceară scuze.

Trebuie de menționat că Partidul Liberal va insista asupra eliberării lui Timofti din funcția deținută, iar comuniștii vor vota și cu picioarele pentru demiterea acestora, pentru că, cum a spusVoronin: ”Comuniștii lucrează zi și noapte pentru declanșarea anticipatelor”. Demiterea președintelui țării, chiar și împreună cu liberalii, ar însemna alegeri inevitabile, iar comuniștii vor reveni la putere, fără careva discuții contradictorii. Din păcate… răzbunarea lui Filat este mai mare decât interesul celor care în 2009 au ieșit în stradă să scape de comuniști.

PLDM și Timofti se luptă pentru ”Moldova cu Voronin, Moldova cu comuniști!”

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/05/07/timofti-pe-urmele-lui-filat-sau-presedinte-de-tara/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.