BlogPost.Timpul.md
www.munteanu.md07.05.2013

Panglica lui Voronin în „statul lui Cremene”

 
Bloggeri / autori
 

rmg-077

Astăzi dimineaţă am primit în poşta electronică o scrisoare (care avea ataşată poza alăturată) a unui cetăţean indignat de samavolnicia funcţionarilor, care pe banii contribuabililor îşi fac publicitate politică.

Intrigat, dar şi deranjat, am făcut câteva interpelări, ca să aflu cine este demnitarul din Guvern, care îşi exteriorizează sentimentele de admiraţie pentru Armata Roşie pe caroseria unui automobil proprietate publică.

Am aflat, surprins, că acest automobil cu numere guvernamentale RM G 077, este pus la dispoziţia tovarăşului Vladimir Voronin, în calitatea acestuia de fost preşedinte al Republicii Moldova (şi concomitent prim-secretar al PCRM, chiar dacă la 5 aprilie 2005, cu ocazia realegerii acestuia în funcţie de şef al statului, a promis solemn că va renunţa pe durata mandatului de preşedinte al R. Moldova, la funcţia de conducător al tuturor comuniştilor moldoveni, chiar şi a celor din afara PCRM).

Este arhicunoscută obsesia lui Voronin, de a preaslăvi acţiunile armatei, care eliberându-ne de fascişti, a uitat să mai plece acasă, ocupându-ne şi chinuindu-ne, însă este gravă tendinţa de a trata bunurile publice drept bunuri personale, susceptibile de a fi transformate în purtătoare de agitaţie partinică.

Dacă unii îşi permit astăzi să atârne însemne străine pe un vehicul proprietate publică, mâine putem asista, Doamne fereşte!, şi la arborarea unor drapele străine pe instituţii publice.

Nu putem decât să ne întrebăm dacă această manifestare de obedienţă faţă de „fratele mai mare” a fost sau nu aprobată de către prim-ministru interimar, la fel cum putem doar să ghicim dacă şi-ar fi agăţat şi Vladimir Filat o asemenea panglică pe automobilul cu numere RM G 001, dacă ar fi fost în continuare prim-ministru.

Logica evenimentelor de săptămâna trecută, când s-a formalizat o coaliţie previzibilă între PCRM şi PLDM (cel mai probabil, cu girul Moscovei), ne face să credem că acţiunile fostului prim-ministru, nu se vor deosebi cu mult de cele ale proaspătului său tovarăş de alianţă.

Oare după reacţia bolnăvicioasă a liderului comuniştilor din această dimineaţă, care a criticat dur intransigenţa forurilor europene faţă de gravele derapaje democratice întreprinse de tandemul PCRM—PLDM, vom asista şi la o desolidarizare a liderului partidului verde de partenerii europeni?

munteanu.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eu.

„mâine putem asista, Doamne fereşte!, şi la arborarea unor drapele străine pe instituţii publice.” – de ce mâine dar pe 7 aprilie 2009 ce a fost?

Mai 7, 2013 at 15:28 Răspunde
 
Vera Istarti

dupa 9 mai ar fi culmea ca panglicile negru-oranj sa fie inlocuite cu o panglica permanenta rou-verde! :)))
desigur ca glumesc, insa starea in care stau lucrurile la moment nu deloc de glumit!

Mai 7, 2013 at 19:40 Răspunde
 
Deceneu

Panglica negru-bruna/decat oranj este o panglica fascisto-nazita ,fiind dupa culorile: neagra-dupa „Camasile Negre” ale fascistilor italieni ai lui Mussolini,iar culoarea bruna este culoarea germanilor nazisti ai lui Hitler!
Dupa politica externa actuala agresiva a Rusiei cu dictatorul Putin sau Putler ,care se inspira dupa modelul Hitler-Stalin de acaparare si mentinere a puterii politice si nimicire a opozitiei democratice prin intimidare, asasinarea jurnalistilor de investigatie(Politkovskaia) si juristilor(Magnitki),aceasta panglica ruseasca fascisto-nazista ilustreaza situatia reala a Rusiei actuale! Rusia revine astfel la situatia din 1913 la pogromuri nationaliste extreme(vezi asasinatele actuale nepedepsite de autoritati ale imigrantilor africani si din tarile CSI din marile orase ale Rusiei) antisemite,anarhiste,fasciste criminale si miscari sociale comuniste violente ,nostalgice dupa URSS ale adeptilor lui Lenin!
Astfel panglica ruseasca fascisto-nazista impusa tarilor CSI oglindeste realitatea sociala si politica actuala a Rusiei!

Mai 8, 2013 at 15:42 Răspunde
 
base

o ingenunchiat rusii si comunistii moldova.

MOLDOVA E TERMINATA

Mai 10, 2013 at 08:24 Răspunde
 
EU

RUSIA = COMUNISM = SARACIE CORUPTIE SI RAZBOAIE

Mai 10, 2013 at 08:25 Răspunde
 
ROMAN

S-O CAM DUS DRACULUI MOLDOVA.

CRED CA SINGURA SANSA A MOLDOVENILOR LA O VIATA MAI BUNA E MUTAREA IN ROMANIA.

RUSII SI COMUNISTII AU PUS MOLDOVA IN GENUNCHI

Mai 10, 2013 at 08:27 Răspunde
 
GriN

Pe Filat nu l-am observat purtînd aceasta panglică cu iz șovino-nazist. Dar, după cât țin minte, în 2012 l-am văzut de mai multe ori pe D.Chirtoacă pe la televizor cu panglica ”de la Tuleanțev”. De ce nu i-ați arătat din deget, d. Munteanu?

Mai 10, 2013 at 17:31 Răspunde
 
ion antonescu

Mai corcituri rusesti PATRIA voastra e MOLDOVA SOVIETICA
Mai animal vorbitor de rusa stii de ce nu esti moldovean original fiindca ai cacat rusesc in gura
Mai animalelor vorbitoare de rusa ca rusi nu sunteti sunteti corcituri rusesti – CAPITALELE MOLDOVEI ISTORICE SUNT IN ROMANIA
Mai taranilor prosti ROMANIA A FOST INTEMEIATA DE MOLDOVENI VERITABILI FARA CACAT RUSESC IN GURA

PATRIA MEA E MOLDOVA ROMANEASCA NU MOLDOVA CORCITA RUSEASC

Mai 12, 2013 at 16:30 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.munteanu.md17.08.2013

(ne)Teama de a fi român

 

Trebuie sa recunoaştem cu sinceritate, dar şi cu multă îngrijorare, că astăzi, la fel ca acum 20, 15, 10 sau 5 ani în urmă, cetăţenii Republica Moldova, care se declară a fi români, sunt priviţi de marea majoritate a concetăţenilor noştri, cu o anumită doză de circumspecţie, neîncredere, aş spune chiar. Dacă zici că eşti... (2 (ne)Teama de a fi român )

www.munteanu.md22.07.2013

Partidul celor 7 pitici

 

Astăzi, câţiva deputaţi, foşti colegi de partid, au anunţat la o conferinţă de presă, din numele comanditarului „atacului raider” asupra Partidului Liberal, că s-a decis în taină, pe malul unui lac frumos de la Costeşti, Ialoveni (cu frigărui şi salată de varză), crearea unui nou partid politic. Motivul invocat este că, vezi Doamne!, nu e... (0 Partidul celor 7 pitici )

www.munteanu.md22.07.2013

Timofti pe urmele lui Stalin

 

Iosif Vissarionovici Djugaşvili, cunoscut sub pseudonimul de Stalin, obişnuia să discute îndelung cu Veaceslav Molotov (pe numele său adevărat Scriabin), care în anii cât Stalin a fost conducătorul URSS şi, implicit, a PCUS, a ocupat diferite funcţii în partid şi în stat, cele mai cunoscute fiind: Preşedinte al Internaţionalei Comuniste, Prim-Ministru al URSS şi Ministru... (1 Timofti pe urmele lui Stalin )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog