BlogPost.Timpul.md

Când ne-a bate şi nouă ceasul?

Ceasul din imaginea de mai jos l-am primit, anul trecut, în calitate de suvenir de la primarul micuţei localităţi Sõmeru din Estonia. E o banală bucată din lemn, tăiată dintr-un copac doborât de furtună.

 

IMG_1677-1024x768

 

Alde “spaţiile verzi” ale lor au tăiat copacul, i-au montat cel mai ieftin mecanism şi au făcut un suvenir.

IMG_1679-1024x768

 

Şi dacă tulpina a generat ceasuri, crengile mai mici au mers ca postament pentru mostre de roci din localitate. Ca investitorii care trec pe aici, ba chiar şi oamenii simpli, să vadă pe viu un exemplar şi să rămână cu un suvenir pentru birou. O amintire frumoasă despre o localitate în care trăiesc 3500 de oameni demni.

IMG_1680-1024x768

 

Simplu, ieftin şi fără pretenţii. În aceeaşi localitate mai este şi un fel de bar “social”, pe care municipalitatea îl dă gratuit adolescenţilor pentru zile de naştere. Fără droguri şi alcool. Copiii se distrează gratuit departe de părinţi, ultimii dorm liniştit ştiind că odraslele petrec în siguranţă.

În capul acestora, dar şi a multor astfel de idei, stă un primar de circa 60 de ani. Fără pretenţia de a fi “cel mai tânăr primar al Europei”.

De fiecare dată când revăd aceste suvenire în birou, mă întreb: Oare când ne-a bate şi nouă ceasul schimbărilor? Nu ale celor până la capăt, dar ale celor simple, ieftine şi fără pretenţii.

sursa: cibotaru.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
None

OOOOH, Nu uita ca la noi nu merge asta – noi avem un orgoliu atit de mare cit duce trenul, ca fara orgoliu si fudulie nici nu ne sta bine, nu?

Mai 2, 2013 at 17:39 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog