BlogPost.Timpul.md

ONG: Obștea Nemâncaților Grandomani

bani ong

Din păcate, mulți dintre tinerii care ar fi trebuit să scoată Moldova din rahat o bagă și mai mult în toaletă, iar noua generație s-a transformat într-un gropar al nației! Îmi amintesc de tinerii PPCD-iști, băieți și fete frumoase, care păreau deștepți, dar de care voiai să fugi mâncând pământul. Nu de alta, dar aveau ochii injectați și creierii spălați. Strigau până la răgușire: “Noua generație, salvatoarea nației!” Salvatoare, pe dracu! Singurul lucru pe care îl făceau bine acești inși, era să-și apere cu râvnă comunistă idolul cu barbă. Noroc că am scăpat de el. Din păcate, însă, nu am scăpat de aceşti tineri. Fiind iubitori de idoli și-au găsit alți bărboși, că e plină Moldova. De altfel, am o oroare să vorbesc cu astfel de specimene, în special cu cele încartiruite în vreun partid politic. Sunt mult prea manipulați şi înguşti la minte.

Oroare mare am și de tinerii ONG-iști. Să te ferească Sfântul Duh și Apostolul Pavel să te nimerești într-o discuție ipocrită cu astfel de indivizi. În afară de faptul că ți-e greață, realizezi cât de cinic poate fi omul. Pur și simplu, acești ONG-iști se bucură că există durere, sărăcie, probleme în Moldova, altfel nu le-ar veni fonduri din afară. Din punctul meu de vedere, sunt mai periculoși pentru cetățenii simpli decât tinerii din partidele politice. Schiţa portretului lor este simplă: băieți cu facultate și un masterat făcut pe genunchi, înșurubaţi în niște organizații dubioase și puși pe supt bani. Dacă îi întrebi cu ce se ocupă o să-ţi răspundă invariabil: proiecte. Ce înseamnă proiecte? Ups. Să nu dea Domnul Iisus Christos  să întrebi una ca asta. Li se va parea că vrei să le iei pâinea de la gură şi o să-ţi întoarcă pur şi simplu spatele. Vă spun eu ce înseamnă. Înseamnă, în special, mese rotunde, adică o adunătură de ONG-işti care se strâng într-o sală cu aer condiţionat, într-un hotel din Chişinău şi discută despre traficul de fiinţe umane, despre Transnistria, despre corupţie. Efectul acestor mese rotunde, pătrate sau triunghiulare este zero absolut. Cum credeți, cât de importantă este pentru țară următoarea știre: “experții IDIS ”Viitorul” au organizat cu susținerea financiară a Fundației Internaționale pentru Sisteme Electorale (IFES) 6 mese rotunde cu participarea consilierilor raionali, a șefilor și membrilor staffurilor electorale raionale privind modelele de finanțare a partidelor politice la care au fost prezenți peste 100 de participanți“? În afară de faptul că niște funcționari au mâncat și băut degeaba, iar niște experți și-au luat salariile lor grase, această tărășenie nu are nicio noimă.

Cel mai grav este că aceşti tineri lupi habar nu au de viaţa adevărată. Sunt nişte foşti studenţi care au citit o carte în plus la facultate. Pe urmă au mai făcut un masterat, au copiat o lucrare de diplomă, au continuat cu doctoratul şi şi-au găsit un job pe la un ONG. Salariul? Pe puţin 1000 de euro. Dacă pe vremea când eram jurnalist prin Chişinău, ONG-iştii încă mai făceau opoziţie guvernanţilor, astăzi le ling de-a dreptul fundurile. Evident, în speranţa unui locuşor cât mai călduţ. Căci nimeni nu ştie cât timp va ţine deschis Uncle Sam robinetul cu bani. Îmi amintesc cu puțină plăcere de domnul Parlicov, odată critic aspru al deciziilor de scumpire a gazelor naturale din poziţia de ONG-ist. Ce credeți că a făcut atunci când a ajuns șef pe la Agenția pentru Reglementare în Energetică? A mărit prețul gazelor naturale! Dar nu este singurul reprezentant de la IDIS Viitorul care ajuns la treucă şi care a uitat de tot ce onegea cu puţin timp în urmă.

Ar mai fi ceva de zis. Acești ONG-iști nu au lucrat cu adevărat niciodată în viața lor. Ei nu știu cum este în viața reală, în business-ul real. Atâta timp cât o să existe coffee breeak, o să fie bine. Rupe-i de la țâța fondurilor externe, dă-le ceva de muncă, obligă-i să se angajeze cu adevărat și vor da chix. De ce? Pentru că majoritatea sunt niște lipitori și profitori, care se cred cine ştie ce oracoli! Doar fac parte dintr-un fel de Obște a Nemâncaților Grandomani.

Sursa: Cojocari.ro
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
None

tu, mi se pare, nu ai fost primit intr-un ONG in care ai postulat pentru job, de aia si esti furios nevoie mare si cauti dreptate:)

Aprilie 30, 2013 at 17:50 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog