BlogPost.Timpul.md
www.munteanu.md27.04.2013

Ziua drapelului transnistrean

 
Bloggeri / autori
 

cvadricolor

Denunţarea pe 13 februarie a acordului Alianţei pentru Integrare Europeană şi reglările de conturi care au urmat au generat un vid de putere, care nu serveşte dezideratelor naţionale, ci exclusiv intereselor „fratelui mai mare”, după cum ne-am convins astă-noapte, în ajunul sărbătorii tricolorului.

Beneficiind de impotenţa organelor legale de stat, separatiştii transnistreni au întreprins o nouă agresiune asupra intereselor teritoriale ale Republicii Moldova. Conflictul de la Varniţa reprezintă o mărturie în plus că Federaţia Rusă nu a renunţat la planurile sale strategice în această regiune şi încearcă, prin diverse mijloace, să le extindă asupra întreg teritoriului Republicii Moldova.

Instalarea impertinentă a punctelor de control transnistrene la doar 40 de km de Chişinău, cu o săptămână înainte de perioada pascală când, după cum ne asigurase prim-ministrul de atunci, cetăţenii ambelor maluri vor circula liber, a developat întreaga paralizie a sistemului guvernamental naţional.

Constatăm cu regret că în această noapte, unicii care s-au opus provocărilor separatiste au fost oamenii simpli, dezamăgiţi de (in)activitatea organelor publice.

În această noapte cetăţenii Republicii Moldova nu au fost protejaţi nici de ministrul de interne (probabil, preocupat de „datul cu capul de asfalt” sau de pregătirea pentru parada de azi), nici de ministrul Apărării (mă rog, sezonul legumicol este în plină desfăşurare) şi nici chiar de către prim-ministrul interimar, tot el şi ministru al integrării europene (nu şi naţionale).

Această noapte ne-a demonstrat că unii actori din arcul guvernamental sunt mai mult preocupaţi de menţinerea în funcţie sau de debarcarea din funcţie a concurentului electoral, decât de protajarea intereselor naţionale ale cetăţenilor.

Jocurile electorale ale celor doi Vlazi continuă să faciliteze acţiunile subversive ale forţelor revanşarde, care, din păcate, se găsesc nu doar în partea stângă a Nistrului.

Stimulaţi de lipsa reacţiilor hotărâte, tot mai multe grupări se aventurează în acţiuni de contestare a autorităţilor centrale.

Spre exemplu, doar în ultima săptămână, autorităţile găgăuze au declarat că nu se vor supuneunei decizii a Ministerului Educaţiei, că îşi doresc o Comisie Electorală proprie, că poftesc oproprie Curte Constituţională ş.a.

În această ordine de idei, nu trebuie să ne mire nici solicitarea bulgarilor din sudul ţării de a aveao autonomie proprie sau decizia consilierilor locali din Bălţi care, încălcând în mod flagrant legea, au decis că nu vor respecta prevederile legislaţiei referitoare la interzicerea comercializării produselor dăunătoare în apropierea instituţiilor şcolare.

Astăzi, la 23 de ani de la arborarea de către regretatul Gheorghe Ghimpu a tricolorului pe clădirea Parlamentului, pe teritoriul Republicii Moldova flutură tocmai trei drapele. Câte vor fi mâine?

 munteanu.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vasile

Da Valerică nu se teme că va fi tras la răspundere pentru pângărirea unui simbol al statului???

Aprilie 28, 2013 at 12:22 Răspunde
 
Neculai

O unire rapida cu Romania, hotarata in Parlament, ar rezolva 99% din aceste probleme. Vointa politica sa fie de a rezolva aceste probleme. Romania fiind membru NATO si UE, nimeni nu va avea curajul sa impiedice transformarile care ar avea loc in Basarabia dupa aceasta Unire. Daca exista vointa politica (si nimeni nu tine de scaunul de presedinte si premier al Basarabiei), totul se poate. Asa cum s-a putut in 9 aprilie 1918.

Aprilie 29, 2013 at 11:21 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.munteanu.md17.08.2013

(ne)Teama de a fi român

 

Trebuie sa recunoaştem cu sinceritate, dar şi cu multă îngrijorare, că astăzi, la fel ca acum 20, 15, 10 sau 5 ani în urmă, cetăţenii Republica Moldova, care se declară a fi români, sunt priviţi de marea majoritate a concetăţenilor noştri, cu o anumită doză de circumspecţie, neîncredere, aş spune chiar. Dacă zici că eşti... (2 (ne)Teama de a fi român )

www.munteanu.md22.07.2013

Partidul celor 7 pitici

 

Astăzi, câţiva deputaţi, foşti colegi de partid, au anunţat la o conferinţă de presă, din numele comanditarului „atacului raider” asupra Partidului Liberal, că s-a decis în taină, pe malul unui lac frumos de la Costeşti, Ialoveni (cu frigărui şi salată de varză), crearea unui nou partid politic. Motivul invocat este că, vezi Doamne!, nu e... (0 Partidul celor 7 pitici )

www.munteanu.md22.07.2013

Timofti pe urmele lui Stalin

 

Iosif Vissarionovici Djugaşvili, cunoscut sub pseudonimul de Stalin, obişnuia să discute îndelung cu Veaceslav Molotov (pe numele său adevărat Scriabin), care în anii cât Stalin a fost conducătorul URSS şi, implicit, a PCUS, a ocupat diferite funcţii în partid şi în stat, cele mai cunoscute fiind: Preşedinte al Internaţionalei Comuniste, Prim-Ministru al URSS şi Ministru... (1 Timofti pe urmele lui Stalin )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog