BlogPost.Timpul.md

Aseară a avut loc o tentativă de ocupație a R. Moldova

1301660699_img_8406

N-am dormit până la 4 dimineața, urmărind în direct ceea ce se întâmpla la Varnița, unde mai mulți soldați ruși și milițieni transnistrieni au atacat teritoriul Republicii Moldova. Și când zic atacat, știu ce spun. Nu poți să vii pe un pământ care nu-ți aparține, (conform tratatului de pace de la Moscova) în uniforme militare, să iai locuitorii din Varnița la pumni și să-ți instalezi vagoane precum că-ți stabilești un punct de control acolo. Asta se numește ocupație! (Din DEX: OCUPÁȚIE, ocupații, s. f. 1. (Luare temporară în) stăpânire de către forțele armate ale unui stat a unei părți sau a totalității teritoriului unui alt stat; cucerire.) Noroc că s-au implicat câțiva membri ai Comisiei Unificate de Control din Partea Republicii Moldova, presa de la Chișinău și noroc și mai mare că s-au mobilizat sătenii din Varnița, care s-au încăierat cu gardiștii transnistrieni și militarii ruși. Tot respectul pentru ei, mai avem BĂRBAȚI în țară!

Chișinăul, în afară de facebook, a tăcut toată noaptea. Nici-o reacție, nimic. Nimeni nu ridica telefonul. Păi dacă era acolo vreo împușcătură al vreunui imprudent, se repeta scenariul din 1992, cu siguranță. Dar cui îi pasă? La Chișinău e luptă mare, pe bani și putere.

Încă odată am înțeles că Moldova poate fi ocupată într-o noapte de către orice armata străină, în cazul nostru, de Armata 14-a, de detașamentele de cazaci și de garda transnistreană. Așa, ușurel, în timp ce lumea doarme, în timp ce Vlazii se bat cap în cap, în timp ce soldații noștri abia adună 100 kg împreună, pe ei, în timp ce nu avem niciun fel de tehnică militară capabilă să facă față unui eventual conflict militar în zonă. Așa ușor, fraților, pentru că noi n-avem cu ce ne apăra țara. Stăm cu fundul gol și mai primim câte un șut în el, ca aseară, de la separatiști și încă ne mai și indignăm. Și nimeni n-o să ne apere, dacă nu noi singuri. Degeaba mai avem Guvern, Parlament și Președinție. Cred că președintele Timofti a dormit strâns noaptea asta, Plahotniuc era la vreun chef pe la Nobil Club, Lupu privea serialul ”Lacrimi de iubire”, iar Filat făcea furori pe la amante.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog