BlogPost.Timpul.md
cojocari.ro26.04.2013

Cum se vede Moldova de la distanță?

 
Bloggeri / autori

Vitalie Cojocari

cojocari.ro

 
 

132701
Imagine:protv.md
 

Moldova este într-o stare jalnică. Privești la ea din afară și uneori îți vine să râzi. De fapt, te gândești mai bine și… plângi. Căci Moldova se vede groaznic de rămasă în urmă de căruța civilizației de la distanță. Suntem o țară din lumea a treia, din Africa sau Asia în cel mai bun caz. Un exemplu, armata moldovenească. Păi, dacă se decide într-o zi băiatul acela de la Tiraspol, care l-a înlocuit pe Smirnov, Șevciuk parcă îi zice, să atace Moldova, oare ce se întâmplă, în cât timp ajunge să înfigă steagul Transnistriei în Piața Marii Adunări Naționale?

Am văzut astăzi ce se poate întâmpla. Un camion care făcea parte dintr-o coloană militară s-a stricat chiar în mijlocul Chișinăului. Rezultatul, armata națională a Moldovei, pentru care nu merită să folosesc CAPS LOCK, s-a făcut de cacao. Mare, mare rușine. Fraților, alții trimit sateliți în Cosmos, alții au avioane pilotate de la distanță, moldovenilor li s-a stricat camionul care duce tancul. Repet, este de râs, dar și de plâns. Dacă înainte erau celebre bancurile despre armata albaneză, astăzi cred că Moldova poate substitui cu succes Albania în acele bancuri. Un exemplu, de ce nu a putut participa Moldova la exercițiile militare NATO cu tehnică militară? Camionul care transporta singurul tanc moldovenesc s-a stricat pe drum.

După ce am văzut la știri coloana militară blocată din cauza unui ambreiaj defect, putem să ne închipuim doar că nivelul Moldovei este mai jos decât ne vedem noi de la distanță. Aș vrea să pot spune, ministrul Apărării trebuie să-și dea demisia. Apoi realizez că Moldova nu are guvern, respectiv nici ministru al apărării. Și apoi, ce fel de șef direct al armatei ești dacă ajungi să fii desființat, dat afară dintr-o ședință de un politician căpiat, iar tu nu reacționezi deloc? Cum e ministrul Apărării – un papă-lapte, așa e și armata; cum e armata – cu tehnică militară bună de dus la fiare vechi, așa e și țara – DIS-TRU-SĂ! Apropo, Moldova nu are Guvern, iar de astăzi nici președinte de Parlament. Jenant! Ei se joacă în grădinița lor de-a demisiile, iar Moldova cade, se prăbușește, se distruge. Nu vreau să spun că îmi pare rău de domnul Lupu. De mult nu a văzut Moldova un mai mare trântor şi fricos. Totuşi, nimeni nu l-a dat jos pentru că este gol pe dinăuntru. Nu. L-au dat jos pentru a se răzbuna şi pentru a continua criza aceasta politică. De la distanță, de peste graniţă, noua demisie nu este decât încă o nebunie, o copilărie a celor care se umflă de atâta bine. De la distanță, de peste graniță, nu ți se face să te întorci acasă când vezi atâta debandadă. De la distanță, de peste graniță, Moldova este nu doar săracă, dar și lipsită de un lider deștept, patriot, care să fure puțin, cât să le rămână și amărâților de moldoveni.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
mis

auzi mai vitalie tu daca nai idee de ceva nu te apuca sa stricat camionul carei treaba ,,nai vazut ca si masina presedintelui obama sa stricat prin una din tarile arabe si acuma ce sa spunem cum asa presedintele americii si i sa stricat masina se antampla nu fa tragedie natinala scrie ceva mai pozitiv nu fi asa rau mai baiate

Aprilie 30, 2013 at 11:50 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
cojocari.ro22.07.2013

Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia!

 

Acum vreo 15 ani, când eram tânăr băiet la liceul “Onisifor Ghibu” din Orhei, eram alt om. Alte gânduri şi preocupări mă năpădeau. Cred că am uitat aproape în totalitate propria mea axa valorică din acele vremuri. Spun asta pentru că am ajuns să-i judec prea aspru pe copiii care au picat BAC-ul în acest... (0 Nu fi loh, pune mâna pe carte! Altfel viaţa ta o să fie levaia! )

cojocari.ro22.07.2013

Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România!

 

De ce are nevoie România de Republica Moldova? Simplu, pentru că o ţară mai mare înseamnă o ţară mai puternică. Iar România, plus Republica Moldova ar ajunge un stat puternic. Ci nu cum cred unii, că două sărăcii dau o sărăcie şi mai mare. Profund greşit. O mică paranteză: de ce are nevoie Rusia de... (0 Economia Moldovei sărace – cât a unui judeţ din România! )

cojocari.ro18.07.2013

Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu

 

Ce face preşedintele Băsescu la Chişinău? Cât de importantă este această vizită pentru România? Dar pentru Moldova? Dacă este să urmăreşti presa din România, vizita are o importanţă nesemnificativă. Mai tare este ştirea despre moartea finului lui Becali, care s-a grăbit şi a ajuns cu Bentley-ul sub roţile unei locomotive. Să trecem Prutul. Presa de... (0 Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog