BlogPost.Timpul.md

Mă primiți, vă rog, la voi?

eu-identifies-6-issues-to-modernize-digital-copyright-including-cross-border-portability-and-private-copying

Dragi ţări ale lumii,

Sunt un cetăţean supărat. Atât de supărat, încât sunt gata să divorţez de ţara care mi-a dat viaţă şi, din păcate, nimic mai mult. Din 1991 până în 2009, am trăit ba în neştire, ba revoltat de la atâtea lucruri ştiute. În 2009, aceste cunoştinţe m-au ajutat să particip la crearea democraţiei în Moldova.

De 4 ani ea se tot creează…

Se pare că, oferindu-mi încrederea unor tipi dubioşi, am ajuns într-un mic lagăr de concentrare. Comandantul ne dă libertatea de a face ce vrem, dar nimeni nu îi poate reproşa nimic. De fapt, poţi să îi reproşezi orice, dar el nu te-ascultă. Vila sa e atât de departe de barăcile noastre, încât nici cu un megafon nu va răzbate strigătul nostru disperat. Periodic, toţi cei din administraţia lagărului se ceartă ca-n filmele cu gangsteri. Doar că, în loc să se împuşte, ca să mai respirăm uşuraţi, ei îşi dreg tot felul de dosare, demiteri şi scandaluri bazate pe corupţie şi abuz de putere. Cam aici se termină totul, pentru că legile scrise tot de ei îi protejează de justiţie.

Periodic apare speranţa că dragii noştri conducători au înţeles că războiul a luat sfârşit 4 ani în urmă. Dar, ca şi soldaţii de pe-o insulă din arhipelagul Filipinelor, aceştia nu au fost informaţi despre succesul democraţiei. Cu toate acestea, toţi sunt prieteni cu UE, căreia i-a promis că vor permite cetăţenilor să aibă o viaţă pe care o merită. Însă de fiecare dată când vine un reprezentant al marelui vecin occidental, acesta este cazat în hotele luxoase, cunoaşte doar oameni cu bunăstare şi mănâncă doar la restaurante în care 95% din populaţie nu va avea vreodată ocazia să bea măcar un pahar de apă plată.

Toată lumea ştie că ei sunt corupţi. Exemplul lor, însă, ne-a cam intrat în fire şi de fiecare dată când mergem la doctor, avem un test la şcoală sau suntem traşi pe dreapta de poliţişti, punem bani între documente. Vorba aia: da’ şi, omu’ tot trebuie cumva să trăiască.

Toată lumea ştie că ei sunt bandiţi. Şi acest exemplu s-a întipărit în mintea noastră. Când se iveşte ocazia de a fura ceva: combustibil, pastile sau chiar pixuri – o facem. Vorba aia:da’ şi, dacă tot o rămas de ieri.

Toată lumea ştie că ei sunt oameni răi. Din păcate, comportamentul ăsta îl imităm perfect. Nu dă doamne vecinul meu să aibă o maşină mai frumoasă ca a mea, trebuie neapărat să îi sparg un geam sau să îi scriu pe capotă: EŞTI UN PORC!

***
Ştiu că la voi situaţia nu e cu mult mai bună. Citind ştiri, îmi dau seama câteodată că e mult mai rău. În schimb cetăţeni sunt atât de mulţi, încât strigătul lor răzbate câteodată la urechile dumneavoastră. Eu vreau un viitor. Oricare ar fi el.

M-am săturat să trăiesc cu ziua de azi, privind revoltat spre ziua de ieri.

Mă primiţi, vă rog, la voi? Promit să fiu cuminte.

Al vostru,

cetăţean al unei ţări care a uitat de noi.

sursa: alexgurdila.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog