BlogPost.Timpul.md

De ce Filat flutură steagul alb?

0x532_1295439237_20110119Liviu_Dumitru-LD2_1557-1

Aparent, potrivit ultimilor indicatori, poziţiile lui Filat încep să slăbească, în timp ce comuniştii şi liberalii cresc. Se prea poate, că această evoluţie să fi fost legată de lipsa de consecvenţă de care a dat dovadă premierul în ultimul timp, dar şi de lipsa de reacţie la atacurile din partea PD şi PL. Pentru mine, cel puţin, a fost neclar momentul ruperii acordului alianţei, căruia ar trebui să urmeze trecerea PLDM în opoziţie şi provocarea alegerilor anticipate. Nimic din toate acestea nu a urmat. Dimpotrivă, liberal-democraţii au început să predea pasiv toate redutele, de bună voie, nesiliţi de nimeni: Procuratura Generală, Curtea Constituţională, Codul Electoral. Chiar şi Partidul Liberal a beneficiat de „o pauză de toleranţă”, reuşind să se dezmeticească după lovitura primită sub centură prin aşa-numitul „grup reformator”.

Astăzi ne mai amintim cu haz de tentativele lui Filat de a imita gesturile şi comportamentul preşedintelui rus Vladimir Putin. Îşi imaginează acum cineva un Putin care tremură şi tace?

E vorba de o strategie pe care noi încă nu i-am perceput sensul sau liberal-democraţii sunt ţinuţi în chingi de nişte situaţii pe care publicul larg nu îl cunoaşte? Poate e vorba de dorinţa neţărmuită de a controla executivul, cu orice preţ, chiar şi cu preţul monopolizării unor instituţii de stat de nişte grupări oligarhice? Ultima miză ar putea fi legea bugetului de stat, care urmează să fie votată în toamnă, de care depinde în mare parte distribuirea raportului de forţe în teritoriu.

Partidele din fosta AIE scad în sondaje. Am putea presupune că masa votanţilor nu migrează spre PCRM, ci spre „zona indecişilor şi indiferenţilor”. În acelaşi timp, trebuie să observăm scăderea dramatică a încrederii în partidele politice în raport cu autorităţile publice locale, ceea ce înseamnă că trecere la un sistem electoral mixt ar putea deveni nu doar un colac de salvare pentru partidele aflate la guvernare, dar şi să asigure, în viitor, prezenţa unor personaje politice în legislativ, indiferent de rezultatele formaţiunii politice pe care o reprezintă.

Slăbirea încrederii în partidele politice, în raport cu autorităţile locale, ar putea însemna sfârşitul epocii în care formaţiunile politice au fost agenţi ai schimbării,  acest rol revenind tot mai mult comunităţilor locale, mass-media şi ONG-urilor şi agenţilor economici.

În cele din urmă, fiecare primeşte jucăria preferată, cu o garanţie pe o perioadă îndelungată: Filat – guvernul, ceilalţi fotoliile comode de deputaţi.

Octavian Racu

Sursa: vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog