- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Războiul s-a potolit. Filat își leagă rănile

Scris de: 3blogpost la data Aprilie 23, 2013 @ 10:25 in Politică | No Comments

Anterior, într-o postare [1] am scris: „Dacă Vlad Filat, are dovezi că Plahotniuc a încălcat legea, să le aducă şi băgaţi-l odată şi odată la dubă pe acest „păpuşar” şi nu tulburaţi apele în zadar.”  Faptul că Filat întîrzia să vină cu probele propriu-zise, deja ridica semne de întrebare, iar azi, acesta a recunoscut [2], că defapt, nu are nicio dovadă la acuzațiile aduse lui Plahotniuc. Opa!

Această declarație  [2]vine în contextul în care cei doi s-ar fi „împăcat” după ce s-a declanșat un război între ei ce începuse să fie vădit odată ce PLDM împreună cu PCRM l-au scos pe Plahotniuc din funcția de Prim-vicepreședinte al Parlamentului. Atunci Filat a spus că demiterea lui Vlad Plahotniuc din această funcție este abia începutul, adică începutul luptei cu fenomenul Plahotniuc.

Mesajul lui Filat m-a luat prin surprindere și nu pot să înțeleg cum un politician ca el să-și permită să acuze fără ca să-și asume toată responsabilitatea pentru asta. De faptul că Filat aruncă cuvinte la stînga și la dreapta ne-am convins și în cazul călătoriilor fără vize în UE. Și, dacă aici te mai poți justifica, atunci acuzațiile fără probe aduse lui Plahotniuc, chiar nu face față și au venit ca un bummerang peste el, fapt ce-l compromite tot mai mult și-i scade din credibilitate.

Sînt sigur, că atunci multă lume a spus ceva de genul: „Filat s-o apucat de capului mafiozului Plahotniuc și măcar acum o să-l închidă.” Prin asta Premierul cumva a răspîndit o licărire de speranță că se pune capăt fărădelegilor în țara asta. Cu regret, nici de această dată nu a fost să fie… Mulți spun că Plahotniuc este un mafiot, dar din păcate nimeni deocamdată nu poate demonstra acest lucru.

Acum, cînd Filat este constrîns de dorința zeloasă  de a fi reales Premier și știe că fără PD nu-i va reuși, recurge la acțiuni mai puțin obișnuite pentru el: de a fi smerit. Defapt, această smerenie este una forțată ce scrîșnește printre dinți, dar nu are altă ieșire din situație. Este nevoit să-și exprime regretul că uneori a preferat să acuze pe alții decît șă-și recunoască propriile greșeli. Că a personalizat lupta politică și a făcut acuzaţii neprobate. Totodată, a promis să nu mai comită astfel de erori. De alt fel, este o strategie bună de a îndupleca poporul la toleranță și trecere cu vederea a gafelor comise.

În toată această daravelă a pierdut Filat și acum își leagă rănile, iar Plahotniuc triumfă glorios.

Cam asta

sursa: vieru.eu [3]

blogpostt [4]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [5] pe TWITTER [6]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2013/04/23/razboiul-s-a-potolit-filat-isi-leaga-ranile/

URLs in this post:

[1] postare: http://www.vieru.eu/2013/03/11/asta-nu-eu-asta-consiliul-politic-a-decis/

[2]  recunoscut: http://unimedia.info/stiri/filat-considera-ca-a-gresit-in-privinta-lui-plahotniuc-59775.html

[3] vieru.eu: http://www.vieru.eu/2013/04/23/razboiul-s-a-potolit-filat-isi-leag-ranile/

[4] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[5] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[6] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.