BlogPost.Timpul.md

Războiul s-a potolit. Filat își leagă rănile

16march2012-elections-republic-of-moldova-10
 

Anterior, într-o postare am scris: „Dacă Vlad Filat, are dovezi că Plahotniuc a încălcat legea, să le aducă şi băgaţi-l odată şi odată la dubă pe acest „păpuşar” şi nu tulburaţi apele în zadar.”  Faptul că Filat întîrzia să vină cu probele propriu-zise, deja ridica semne de întrebare, iar azi, acesta a recunoscut, că defapt, nu are nicio dovadă la acuzațiile aduse lui Plahotniuc. Opa!

Această declarație vine în contextul în care cei doi s-ar fi „împăcat” după ce s-a declanșat un război între ei ce începuse să fie vădit odată ce PLDM împreună cu PCRM l-au scos pe Plahotniuc din funcția de Prim-vicepreședinte al Parlamentului. Atunci Filat a spus că demiterea lui Vlad Plahotniuc din această funcție este abia începutul, adică începutul luptei cu fenomenul Plahotniuc.

Mesajul lui Filat m-a luat prin surprindere și nu pot să înțeleg cum un politician ca el să-și permită să acuze fără ca să-și asume toată responsabilitatea pentru asta. De faptul că Filat aruncă cuvinte la stînga și la dreapta ne-am convins și în cazul călătoriilor fără vize în UE. Și, dacă aici te mai poți justifica, atunci acuzațiile fără probe aduse lui Plahotniuc, chiar nu face față și au venit ca un bummerang peste el, fapt ce-l compromite tot mai mult și-i scade din credibilitate.

Sînt sigur, că atunci multă lume a spus ceva de genul: „Filat s-o apucat de capului mafiozului Plahotniuc și măcar acum o să-l închidă.” Prin asta Premierul cumva a răspîndit o licărire de speranță că se pune capăt fărădelegilor în țara asta. Cu regret, nici de această dată nu a fost să fie… Mulți spun că Plahotniuc este un mafiot, dar din păcate nimeni deocamdată nu poate demonstra acest lucru.

Acum, cînd Filat este constrîns de dorința zeloasă  de a fi reales Premier și știe că fără PD nu-i va reuși, recurge la acțiuni mai puțin obișnuite pentru el: de a fi smerit. Defapt, această smerenie este una forțată ce scrîșnește printre dinți, dar nu are altă ieșire din situație. Este nevoit să-și exprime regretul că uneori a preferat să acuze pe alții decît șă-și recunoască propriile greșeli. Că a personalizat lupta politică și a făcut acuzaţii neprobate. Totodată, a promis să nu mai comită astfel de erori. De alt fel, este o strategie bună de a îndupleca poporul la toleranță și trecere cu vederea a gafelor comise.

În toată această daravelă a pierdut Filat și acum își leagă rănile, iar Plahotniuc triumfă glorios.

Cam asta

sursa: vieru.eu

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog