BlogPost.Timpul.md

Filme de post: Simeon Pustnicul şi Nouvelle Vague

 
Bloggeri / autori
 

godardjeanluc1
 

Dacă film nu e, nimic nu e, a zis spectatorul şi a îceput să aplaude. După ce s-a săturat să aplaude, a luat pixul, mai bine zis tastatura, şi a început să scrie.

 

Sincer, eu încă nu-l înțeleg pe Godard. E frumos, imprevizibil, interesant, palpitant, hazliu…. dar toate miile astea de adjective care ar putea fi atribuite filmului Nouvelle Vague pierd la un singur capitol – integritate. Nouvelle Vague este ca un fel de roman împărțit în câteva sute de nuvele diferite ca formă și asemănătoare ca sens. Filmul ni-l prezintă pe Alain Delon întrun fel de midlife crisis, înotând printre miile de citate filozofice și femei frumoase. Nouvelle Vague asta-i un fel de tratat de filosofie filmat tare ca lumea. Cu siguranță ar trebui să-l mai revăd vreodată, însă asta numai după ce voi revizui operele lui Kant, Schopenhauer, Platon, Aristotel, Spinoza ș.a.m.d. Am impresia că toți filozofii lumii și-au găsit locul în acest film.

bunuel

 

După ce privești un film de Bunuel îți vine să smulgi pălăria și să o arunci mai jos decât se află aliansul. Omul ista e genial – o spun cu mâna pe ficat. Bunuel a reușit să creeze o pildă mizantropică încadrând-o în doar 45 minute. Așa că în loc să priviți un căcat de trei ore la Patria, mai bine priviți Simeon Pustnicul de trei ori la rând. Finalul filmului riscă să vă dea peste cap, așa că mai bine nu vă spun cu ce se termină povestea monahului Simeon care a decis să-și petreacă întreaga viață cățărat pe un stâlp, rugându-se la Dumnezeu. Un bonus consistent sunt țâțele Silviei Pinal, frumoase de parcă însăși diavolul le-ar fi creat, adică tot ea, Silvia Pinal care apare în rolul diavolului. Un film după care poți spune ”Hristos a înviat!” în fiecare zi, pentru că Diavolul e peste tot, iar ispita are țâțe mari și tentează.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Iar la nunta mea, va cădea o stea

 

Am și eu un vis!  Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Iar la nunta mea, va cădea o stea )

Crucea, secera și ciolanul

 

Ceea ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova pare rupt dintr-un roman absurd scris de vre-un William Buroughs în sevraj. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (3 Crucea, secera și ciolanul )

Hai să nu mai scriem despre nimicuri

 

Una din marile probleme cu care se confruntă mass media din Republica Moldova este goana după nimicuri. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Hai să nu mai scriem despre nimicuri )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog