BlogPost.Timpul.md
blog.galbur.md23.04.2013

Despre decizia Curții Constituționale

 
Bloggeri / autori

Dragoş Galbur

blog.galbur.md

născut: 07.05.1988 or. Bălți, Republica Moldovastudii: Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bălți. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Facultatea Stomatologie. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Rezidențiat în Stomatologia Generală. Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Drept, Științe penale și Criminologie.limbi vorbite: româna, rusa, engleza, franceza, araba. activități: foarte multe

 
 

Curtea_Constitutionala
Imagine:arq.ro
 

Am citit acum documentul cu decizia Curții Constituționale, privind desemnarea premierului, în întregime și am râs.

Cel mai interesant este faptul că printre cei care au depus sesizare la CC, pe 11 aprilie 2013, împotriva lui Vlad Filat, se află și marii reformatori ai PL-ului, (noii prieteni a lui Filat), Ion Hadârcă, Vadim Cojocaru și Oleg Bodrug. Pfuai, ironia sorții, într-un fel.

Iar pentru cei care fac zarvă că decizia CC este una politică, poftim, declarația lui Alexandru Tănase, din 26 martie, 2013, care explică destul de frumos cum stau lucrurile de fapt: ”Depinde ce înțelegem prin politică, întrucât Curtea Constituțională este o instituție politico-juridică, nu o instanță de drept comun. Deci, în mare parte, eu nici nu am plecat din politică. Da, eu nu mai sunt parte a acelui sistem de jocuri politice care se fac la nivel parlamentar și guvernamental. Sunt lucruri diferite. Dar hotărârile Curții Constituționale sunt hotărâri eminamente politice, care produc consecințe politice mai profund decât un act normativ. În acest sens, eu sunt și acum în aria politicului, doar că într-o altă ipostază.”

O declarație logică și argumentată. Chiar mă bucur că judecătorii de la C.C. au avut sânge în sistem și au luat o decizie categorică. Până la urmă poți acuza un judecător că-i omul lui cutare sau cutare, iar atunci când decizia e unanimă, nu-ți rămâne decât să stai pe buci și să te conformezi.

Decizia CC

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Effiong

the eye witness reoprt by Guest blogger Dorina in Chisinau -a0 here area0 part 1 , part 2 & part 3 of her story! .gallery { margin: auto; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px;

Iulie 20, 2015 at 16:12 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
blog.galbur.md10.12.2013

Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO]

 

Astfel arată Aleea Clasicilor Români din Bălți după ce ieri, câțiva necunoscuți au vandalizat-o, distrugând o bancă și un felinar. De ce și pentru ce, nu se știe, dar straniu este faptul că acest loc se află exact în centrul orașului, unde sunt amplasate camere video de supraveghere și unde patrulează non-stop carabinierii, sau cel... (1 Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO] )

blog.galbur.md02.08.2013

Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate

 

Din data de 12.08.2013, va intra în vigoare Legea 175/06.06.2013, de modificare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Elementul de noutate constă în modificarea termenelor de valabilitate a paşapoartelor, precum şi a taxelor aferente, după cum urmează: 1. Valabilitatea: – 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani –... (1 Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate )

blog.galbur.md29.07.2013

Ce s-a întâmplat cu noi?

 

N-am scris mai mult de o lună pe blog și n-aș fi scris, cu plăcere, încă cam pe atât. De ce? Pentru că nu am inspirație, dar și pentru că nu mai văd niciun rost să scriu. Nici pentru mine, nici pentru alții. De ce scriu acum? Nu știu. Am mai bine de 2 săptămâni... (1 Ce s-a întâmplat cu noi? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog