BlogPost.Timpul.md

Cozer: ”Prostănacul” Filat, distrus definitiv de Plahotniuc

vlad-filat

Mulți scriau pe parcursul zilei, după ce văzuseră umilirea publică a lui Filat în fața lui Plahotniuc, prin care acesta își cerea scuze de la Al Capone de Grozești că l-a făcut mafiot, omul politic Vlad Filat a murit. Ei, dacă n-o fi murit după ce s-a umilit în ultimul hal, demonstrând în fața întregii țări că n-are pic de demnitate în el, Filat a murit, cu siguranță, imediat după decizia Curții Constituționale, cum că numirea sa în calitate de candidat la funcția de Premier ar fi neconstituțională.

Filat a fost umilit în ultimul hal, iar apoi decapitat

Sincer, am râs copios când am văzut decizia Curții Constituționale. Luate toate la un loc, cele petrecute în ultimele zile demonstrează încă odată cât de demonică este mașinăria condusă de Plahotniuc și cât de bine funcționează aceasta. Filat, în îngâmfarea sa nemărginită, a intrat în capcana întinsă de Plahotniuc, căzând în ea aidoma unui ageamiu de primă clasă.

Nu știu al cui a fost planul și cine l-a ticluit, dar e un model de cum poți să distrugi în decurs de doar câteva zile un politician cu 30-35% din preferințele cetățenilor. Dar hai să le luăm pe rând:

1. Votarea judecătorilor de la Curtea Constituțională – Cei doi judecători de la CC, Popa și Băieșu, unul al lui Ghimpu și altul al lui Plahotniuc, votați de Filat, a fost primul pas din sinucidere. CC trebuia să aibă cvorum pentru a se îndeplini planul.

2. Reformatorii lui Ghimpu – Au urmat reformatorii lui Ghimpu. Unii s-au lansat în tot felul de presupuneri, cum că, vezi Doamne, Filat i-ar fi cumpărat pe ăștia. Nu știu care a fost toată tărășenia, nu este însă exclus ca acești așa-ziși reformatori să fi fost scoși tot de Plahotniuc, pentru a-i da asigurări lui Filat că, în condițiile votării sale în fruntea unui nou guvern, vor fi găsite cele 51 de voturi necesare.

3. Votarea Procurorului General – După ce Filat a primit toate asigurările că va fi votat de către Plahotniuc în fruntea unui nou guvern, a început a se înfiripa coaliția care, liderul PLDM spera să-i aducă un nou mandat în fruntea guvernului. Așadar, Filat a votat fără să crâcnească pentru pentru Gurin. Nici nu a mai contat că tot el, Vlad Filat, cu o săptămână înaintea votului îl desființa pe același Gurin.

4. Modificarea sistemului de vot – După ce și-a asigurat Procurorul General, respectiv protecția că nu va fi acționat în justiție și că va putea să-și continuie hoțiile în voie, Plahotniuc și-a mai realizat un plan cheie: implementarea sistemului de vot mixt. Având la dispoziție miliarde și trăind în Moldova, un astfel de sistem de vot îți poate aduce majoritatea în Parlament chiar dacă te cheamă Al Capone de Grozești și ești cel mai detestat politician din țară.

5. Umilirea publică a lui Filat – Îmi părea mai mult decât suspectă bunăvoința lui Plahotniuc față de Filat din ultimele zile. Chiar dacă umilirea publică, lipsită de orice pic de demnitate a lui Filat, începută vineri și încheiată astăzi prin niște scuze pur și simplu scârboase ar lăsa impresia că Plahotniuc l-ar fi putut ierta, nu era deloc așa. Plahotniuc nu iartă pe nimeni, mai ales pe Filat, cel ce a lansat niște acuzații atât de grave în legătură cu el. Așa că Plahotniuc a vrut întâi să-l pună în genunchi pe Filat, să-l oblige pe acesta să-și retragă toate acuzațiile și să-și ceară scuze public, pentru a se răzbuna, dar și pentru a-și mai spăla din imaginea.

6. Lovitura finală: ”Filea, prietene, nu poți fi Premier” – După întâlnirea de la sediul PD, Filat semănă extrem de mult cu Mircea Geoană după anunțarea rezultatelor exit-poll-ului de la ultimele prezidențiale de la București. Radia de bucurie. Și cum avem același sânge, ”Prostănacul” (porecla lui Geoană în România) Geoană are un frate dincoace de Prut – ”Prostănacul Filat”. În îngâmfarea sa nemărginită, lipsit de orice consilier valoros, Filat a uitat de Curtea Constituțională și de fostul său bun prieten, Sandu Tănase. Eh, Filea, Filea, tu chiar ai crezut că Sandu o să uite cum ți-ai bătut joc de el înainte de campania electorală pentru alegerile din Chișinău? Eh, Filea, Filea, tu chiar ai crezut că Plahotniuc te mai face, încă odată, Premier? Eh, Filea, Filea, ”Prostănacule”, nu ți-a trezit suspiciuni ca această decizie să se ia azi, tocmai când ți-ai cerut scuze în genunchi de la Al Capone de Grozești?

Filat, între sinucidere politică și sinucidere politică

Cu permisiunea cititorilor, îl voi numi mai departe pe Filat – ”Prostănacul”. Nu cred că Mircea Geoană se va supăra, mai ales că la cât de ușor a căzut în capcană ”Prostănacul” nostru, el e mic copil pe lângă Filat.

Așadar, ce soluții i-au rămas ”Prostănacului” de Chișinău? Plahotniuc îi va zice: ”Vladik, noi ne-am înțeles, da iaca nu mă lasă constituția să te votez. Și constituția e sfântă!” Și ”Prostănacul” se va revolta, va da declarații dure, va cere respectarea angajamentelor.

Care angajamente, ”Prostănacule”, Sandu Tănase, Plahotniuc și constituția nu te vor Premier. Ce-ți rămâne să faci? Să refuzi să nominalizezi pe altcineva din PLDM și să ne împingi către anticipate sau să desemnezi un alt Premier și să rămâi simplu membru de partid?

”Prostănacule”, când îți ziceam acum 2 luni, prin intermediul acestui modest blog că dacă nu mergi în anticipate, Plahotniuc te distruge, tu ce făceai? Îți puneai lătrătorii de serviciu să mă atace, iată ce făceai.

Ei bine, ”Prostănacule”, unde se află acum Mircea Geoană în România? Acolo, ”Prostănacule” vei fi și tu. În maximum un an de zile.

 alexcozer.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , , , , ,
 
 
Anton

Super! Nimic de adăugat.

Aprilie 23, 2013 at 08:07 Răspunde
 
mircea

amin

Aprilie 23, 2013 at 22:38 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog