BlogPost.Timpul.md

Puterea social media de a rezolva o crimă

suspect

Cristi Manafu scrie despre cazul unei mașini furate și regăsite prin Facebook. Frumos exemplul și mă bucur să aud că a mers.

Iată unul și mai bun: atentatul de la Boston ar putea fi primul caz major, puternic mediatizat, rezolvat cu ajutorul puterii Facebook și social media.

Investigatorii au avut la dispoziție câteva indicii de la martori privind cine a pus bomba. “Un bărbat îmbrăcat în negru cu un ghiozdan în spate”. Și au început să caute astfel de persoane în camerele de supraveghere din zonă și au găsit câteva imagini neclare, slab calitative.

Aceste imagini au fost date publicității și s-a cerut spectatorilor să caute prin propriile fotografii făcute cu telefonul/camera dacă nu cumva au surprins o imagine mai clară cu suspecții. Și imaginile au început să curgă, mai bune și mai proaste, până când pe pagina de Facebook a cuiva a fost găsită o fotografie clară. De acolo până la identificare, probabil tot cu ajutorul publicului, a fost doar un mic pas.

Nu știu dacă vă dați seama, dar Facebook este una dintre cele mai mari baze de date cu fotografii personale din lume. Cu câteva sute de milioane de conturi, ei au sute de milioane de fotografii bune cu toți acești oameni de pe toată planeta. Știu că la un moment dat testau un algoritm de recunoaștere automată a fețelor, astfel încât tag-uirea prietenilor să se facă direct, fără să-ți mai ceară ție numele lor. Nu cred că a devenit operațional acest sistem, dar asta nu înseamnă că diversele forțe de securitate nu au acces la baza de date cu fotografii și posibilitatea de a rula un soft de recunoștere facială.

sursa: nwradu.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marge

That’s a clever answer to a tricky quteoisn

Mai 12, 2016 at 08:01 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog