BlogPost.Timpul.md
blog.galbur.md18.04.2013

Un nou Guvern, aceleași mașini mișto și capuri de asfalt? Da, Șăfu!

 
Bloggeri / autori

Dragoş Galbur

blog.galbur.md

născut: 07.05.1988 or. Bălți, Republica Moldovastudii: Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bălți. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Facultatea Stomatologie. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Rezidențiat în Stomatologia Generală. Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Drept, Științe penale și Criminologie.limbi vorbite: româna, rusa, engleza, franceza, araba. activități: foarte multe

 
 

filat-ipteh
 

Nu înțeleg absolut nimic din ce s-a petrecut în ultimele luni în politica moldovenească. Cui i-a folosit tot acest show ieftin și această breșă de timp în procesul de guvernare a țării?! Un lucru, însă, mi l-am confirmat, cât de politizate sunt instituțiile de, așa zis, drept, din Moldova.


Toate dosarele, toată forfota asta care a avut loc în ultimele luni nu a fost decât o mare răfuială politică, dintre ambele tabere. Știți voi pe cine am în vedere. Unii arestează, alții merg pe mașini mișto, blochează conturi și dau cu capul de asfalt. Nimic, nimic nu s-a făcut că așa zice legea, doar interese personale, și acum, acum de ce ar reveni Filat înapoi în fruntea guvernului?

Cum poate președintele Nicolae Timofti, fost judecător într-o țară paradis a judecătorilor corupți, să-l desemneze din nou pe Filat candidat la guvernare, în moment în care Parlamentul a demonstrat clar că nu-l mai vrea pe acest individ în fruntea guvernului? Cred că răspunsul la întrebare se găsește chiar în prima parte a întrebării. Ce fel de credibilitate poate avea acum președintele Timofti, care în loc să prezinte o alternativă pentru funcția de premier, văzând că relația dintre partidele fostei AIE e deplorabilă, el toarnă benzină pe foc și înaintează din nou candidatura lui Filat, blocând din nou procesul de guvernare a Republicii Moldova, mai ales că PCRM, PL și majoritatea deputaților neafiliați au anunțat că nu vor vota pentru noul guvern Filat. Chiar nu s-au mai găsit alți candidați pentru funcția de premier?! Să fim serioși. Unde aici e decizia rațională? A, da, în politică moldovenească rațiunea nu-și prea are locul, doar banul și interesele proprii.

Da, m-am bucurat atunci când a fost demis Filat, m-am bucurat pentru eșecul său, chiar dacă în general sunt trist și complet dezamăgit de ce se petrece în politica moldovenească de după 2009. În cazul de acum, alegerile anticipate sunt unica soluție de a scoate situația politică din impas. Anume cetățeanul trebuie să decidă, la moment, cine are cea mai mare credibilitate dintre politicieni. Altfel, dacă s-ar instala noul guvern, am risca să călcăm a 3-a oară pe aceeași greblă, în contextul în care cine calcă de 2 ori pe aceeași greblă e un idiot. Poate ajunge? Poate ajunge să achităm impozite la FISC pentru ca cineva să-și cumpere case și mașini mișto, poate ajunge să încercăm să credem că vom fi apărați de poliția condusă de unul apt să dea cu capul de pereți și de asfalt pe cei care nu-i execută ordinele; poate ajunge să răbdăm ca unul care nu poate lega 2 cuvinte, precum Usatîi, să-și bată joc de medici și să transforme între sistemul medical, care și așa e defect, în business?! De Vamă în general tac, e penibil ca o instituție de stat să fie condusă de către cel ce a administrat cândva afacerile lui Vlad Filat. Ce sistem putred și defect! Văd dați seama? Vă dați seama ce-am votat noi cândva?

În situația creată, vom avea anticipate, la care, după cum am și scris în alte postări, mă aștept la o revenire în forță a comuniștilor. Sună trist, sună pesimist, sună dur, dar asta e, nu ne mai putem lăsa duși de nas cu democrații diferite, căi europene și alte căcaturi de acest gen.

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
blog.galbur.md10.12.2013

Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO]

 

Astfel arată Aleea Clasicilor Români din Bălți după ce ieri, câțiva necunoscuți au vandalizat-o, distrugând o bancă și un felinar. De ce și pentru ce, nu se știe, dar straniu este faptul că acest loc se află exact în centrul orașului, unde sunt amplasate camere video de supraveghere și unde patrulează non-stop carabinierii, sau cel... (1 Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO] )

blog.galbur.md02.08.2013

Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate

 

Din data de 12.08.2013, va intra în vigoare Legea 175/06.06.2013, de modificare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Elementul de noutate constă în modificarea termenelor de valabilitate a paşapoartelor, precum şi a taxelor aferente, după cum urmează: 1. Valabilitatea: – 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani –... (1 Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate )

blog.galbur.md29.07.2013

Ce s-a întâmplat cu noi?

 

N-am scris mai mult de o lună pe blog și n-aș fi scris, cu plăcere, încă cam pe atât. De ce? Pentru că nu am inspirație, dar și pentru că nu mai văd niciun rost să scriu. Nici pentru mine, nici pentru alții. De ce scriu acum? Nu știu. Am mai bine de 2 săptămâni... (1 Ce s-a întâmplat cu noi? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog