BlogPost.Timpul.md

Măsoară pulsul cu webcam-ul

wpdscreenshot.png1
 

Un tip a scris un program care-ți măsoară pulsul inimii folosind webcam-ul calculatorului. Ce mi se pare mișto este metoda de a identifica ritmul inimii doar uitându-se la fața ta.

Programul îți identifică fața în imagine, de acolo detectează fruntea, apoi selectează o zonă din frunte și analizează doar canalul verde de culoare. Până aici nimic senzațional. De ce doar culoarea verde?

Pentru că hemoglobina, care este substanța din sânge ce transportă oxigenul prin corp, are proprietăți diferite de absorbție a luminii în spectrul verde, și programul detectează variațiile de culoare și luminozitate în acest canal. În ritm cu bătăile inimii, care mișcă sângele cu hemoglobină în el.

Sau cel puțin așa am înțeles eu din puținele informații găsite. Am studiat prelucrarea imaginilor, am lucrat cu softuri de detecție a feței, dar treaba asta mă depășește și pentru că proprietățile hemoglobinei îmi sunt neclare, dincolo de rolul ei de bază. Am citit câteva documente (123) de atunci și am aflat că fiecare lungime de undă a luminii se absoarbe în diverse straturi ale epidermei, ceea ce ține mai degrabă de dermatologie decât de inginerie. Mă bucur că cineva a reușit să unească domeniile.

Dacă vă pricepeți la programare, sursele sunt free/open aici.

sursa: www.nwradu.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Pentru mine 10 MAI este ziua nationala a Romaniei. Romania are un singur imn '' Traiasca Regele''.

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog