BlogPost.Timpul.md
www.munteanu.md11.03.2013

O întrebare pentru Vladimir Vasilievici: s-a consultat el cu partenerii europeni când a denunțat Acordul AIE?

 
Bloggeri / autori
 

Încercând să ordonez, după o anumită logică, evenimentele care au avut loc, pe malul Bâcului, în ultimele două luni, îmi apare tot mai des în memorie, o istorioară, pe care o cunosc de vreo douăzeci de ani: Un drumeţ, mergând prin pădure, vede un om atârnat de un copac, legat cu o funie de mână.

— Ce-ai păţit, om bun?, îl întrebă drumeţul.

— Iată, am obosit de atâtea obligaţii, de soţia cicălitoare, de soacra limbută, de vecini, care au case mai frumoase şi boi mai puternici şi de toţi ceilalţi care nu mă lasă să trăiesc după propriul plac, aşa că am hotărât să mă spânzur.

— Păi, şi de ce te-ai agăţat de mână?

— Am încercat să mă spânzur şi de gât, dar când se strânge laţul, mă sufoc şi mă doare…

Din păcate, pot constata cu tristețe că ultimul Cabinet de Miniștri al Republicii Moldova, a murit prin suicid, juvățul fiind pregătit și potrivit în data de 13 februarie 2013, la ora 13.00, atunci când a fost denunțat acordul AIE 2, iar metoda aleasă de sinucigaș, a fost una similară cu cea a omului din povestea de mai sus.

Vladimir Filat, a știut cu siguranță că, denunțarea Acordului Alianței pentru Integrare Europeană, „operă” realizată absolut neașteptat (și pe furiș față de colegii de alianță), a lipsit de valabilitate acest important document politic și în mod implicit, a lăsat fără suport obligațional politic majoritatea parlamentară, care susținea Guvernul în activitatea sa (nu și în activitățile, care depășeau sau chiar sfidau legile acestui stat).

Vreau să știu — și nu cred că sunt singurul care vrea asta! — dacă liderul PLDM, a consultat denunțarea acordului AIE cu partenerii europeni, alături de care încercăm să parcurgem agenda de integrare.

Este mai mult decât evident, că oficialii europeni nu ar fi putut să nu observe, riscul major al acestui act nesăbuit, prin prisma imperativelor pe care le are Republica Moldova, pentru toamna acestui an.

Este mai mult decât suspectă tăcerea europenilor în această problemă, ori prelungita perioadă de acalmie, ne poate duce la gândul că dacă Vladimir Vasilievici nu a consultat cu europenii denunțarea acordului AIE, atunci acest lucru a fost coordonat cu Vladimir Vladimirovici, de la Kremlin, cu știrea lui Vladimir Nicolaevici și spre liniștita odihnă a lui Vladimir Ilici, fiind de fapt un act deliberat, în lupta geopolitică impardonabilă a Moscovei și nu un nou episod de hârjoneală puerilă cu Vladimir Gheorghevici, de la Grozești, așa cum se încearcă a ne fi prezentat.

Pentru noi, liberalii, răspunsul la această întrebare, este foarte important, solicitându-i astfel liderului PLDM, să abordeze cu maximă responsabilitate acest subiect, iar răspunsul la întrebarea: când, unde și cu cine, a fost consultată intenția de a denunța acordul AIE?, ne va facilita dialogul, eventual negocierile, pentru semnarea unui nou acord de guvernare.

O întrebare similară, dar de natură retorică, o adresăm şi preşedintelui Nicolae Timofti: „Domnule preşedinte, aţi fost consultat înainte de 13 februarie, în problema denunţării acordului AIE?”.

P.S. După cum bine ştiţi, conform dogmelor creştine, cei care au hotărât să-şi ia viaţa dată de Dumnezeu, sunt îngropaţi în afara cimitirului, fără preot şi slujbă de înmormântare şi nu pot beneficia de iertarea păcatelor.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
www.munteanu.md17.08.2013

(ne)Teama de a fi român

 

Trebuie sa recunoaştem cu sinceritate, dar şi cu multă îngrijorare, că astăzi, la fel ca acum 20, 15, 10 sau 5 ani în urmă, cetăţenii Republica Moldova, care se declară a fi români, sunt priviţi de marea majoritate a concetăţenilor noştri, cu o anumită doză de circumspecţie, neîncredere, aş spune chiar. Dacă zici că eşti... (2 (ne)Teama de a fi român )

www.munteanu.md22.07.2013

Partidul celor 7 pitici

 

Astăzi, câţiva deputaţi, foşti colegi de partid, au anunţat la o conferinţă de presă, din numele comanditarului „atacului raider” asupra Partidului Liberal, că s-a decis în taină, pe malul unui lac frumos de la Costeşti, Ialoveni (cu frigărui şi salată de varză), crearea unui nou partid politic. Motivul invocat este că, vezi Doamne!, nu e... (0 Partidul celor 7 pitici )

www.munteanu.md22.07.2013

Timofti pe urmele lui Stalin

 

Iosif Vissarionovici Djugaşvili, cunoscut sub pseudonimul de Stalin, obişnuia să discute îndelung cu Veaceslav Molotov (pe numele său adevărat Scriabin), care în anii cât Stalin a fost conducătorul URSS şi, implicit, a PCUS, a ocupat diferite funcţii în partid şi în stat, cele mai cunoscute fiind: Preşedinte al Internaţionalei Comuniste, Prim-Ministru al URSS şi Ministru... (1 Timofti pe urmele lui Stalin )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog